GFT - Groenten- Fruit en Tuinafval

GFT-Container
Er kan slechts 1 container per woonst bedeeld worden.

GFT-sticker
Voor het gebruik van de GFT-container koop je een sticker. Deze is gedurende het lopende jaar geldig en kleef je bovenop het deksel van de GFT-container.
De sticker voor een grote container van 120 L kost € 40,00
De sticker voor een kleine draagbare container van 40 L kost € 15,00

Tips- Deze sticker is niet herbruikbaar. Als je ’m probeert te verwijderen, gaat hij stuk!
- Kleef hem niet op de vorige, want dan blijft hij niet kleven.
- Spuit er niet op met de hoge drukreiniger, want dan gaat hij stuk.

Lees hier meer over de gft-sticker 2018 en de bedeling "tegoed" aan bordeaux huisvuilzakken

Is je container verdwenen ?
Hier zijn er 2 mogelijkheden. Ofwel is je container per ongeluk in de vrachtwagen terecht gekomen ofwel is hij gestolen.

Wat moet je doen?
Je neemt contact op met de Dienst Afval 012 67 36 19. Deze meldt dit feit bij de ophaalfirma. Deze bevestigt of de container in de vrachtwagen, is gevallen of niet. Is de container in de vrachtwagen gevallen, dan zorgt de Technische Dienst voor een nieuwe container. Een nieuwe sticker kan je bekomen op het Administratief Centrum, dienst Afval, Speelhof 10.

Als je container gestolen blijkt, moet je bij de politie aangifte doen van diefstal. Met het attest van diefstal ga je langs bij de Technische Dienst. Deze zorgt ervoor dat je een nieuwe container krijgt. Een nieuwe stickerkan je bekomen op het Administratief Centrum, dienst Afval, Speelhof 10.

Zakken voor de groene container
Je kan zakken kopen voor de GFT-container van 120 L. Deze zakken worden per 5 verkocht. Kostprijs hiervan bedraagt € 2,50 . Zakken voor de GFT-container van 40 L worden eveneens per 5 verkocht en kosten € 2,00.

Wat hoort er niet thuis in de GFT-container ?
Niet-composteerbaar afval hoort niet thuis in de GFT-container.
Het is voor de ophalers dikwijls moeilijk om een onderscheid te maken tussen de wel en de niet-composteerbare materialen van elkaar te onderscheiden. Daarom aanvaardt de ophaalfirma bijvoorbeeld geen composteerbare kattenbakvulling en biodegradeerbare plastic.

Klik hier voor een lijst voor wat mag en wat niet mag in de groene container

Composteren
Groente-, Fruit-, en Tuinafval verwerken kan je ook zelf. Je spaart niet alleen een hoop geld, het levert je ook compost op, een super grondverbeteringsmiddel.

Compostvat of -bak kopen?
Als je een compostvat of –bak  wil kopen, kan je terecht bij Limburg.net

Meer info over composteren:
http://www.vlaco.be

afdrukken