Afdelingen

Peuters

Speciaal voor de allerkleinste heeft de bib een peuterhoek voorzien. Hier vind je stevige, kleine prentenboekjes met uiteenlopende thema's en vrolijke kleuren.
Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen.
Vandaar ook dat de bib meedoet aan boekstart.

Kleuters

Ook aan de kleuters is gedacht, wij hebben een ruim aanbod aan leuke prentenboeken over uiteenlopende thema's. Daarnaast kan je bij ons Fundels, vertelplaten, luisterboeken, spiekpietjes en animatiefilms vinden.
Bekijk ons volledig aanbod onder deze link:

Jeugd

Beginnende lezertjes vinden in onze bib aangepaste leesboekjes die ze zelf vol trots kunnen lezen.
Eenmaal het geschreven woord onder de knie kunnen kinderen en jongeren in de bib terecht voor een schap aan mooie, spannende, griezelige en ontroerende verhalen. Maar ook voor documentatie voor spreekbeurten of informatie over huisdieren, hobbies, ... hebben wij heel wat te bieden.
Daarnaast zijn er ook nog strips aanwezig voor de jeugd en een ruime collectie dvd's, cd's, cd-roms en luisterboeken.
Ook aan kinderen met dyslexie is gedacht. Zij vinden bij ons een ruime collectie DAISY-boeken. Zij kunnen naast het DAISy-boek ook het geschreven boek uitlenen. Meer over DAISY-boeken vind je hier.

Volwassenen

In de volwassenenafdeling kan je romans en informatieve boeken ontlenen. Recente werken krijgen een speciaal en opvallend plaatsje in het rek 'nieuwe aanwinsten'. Daarnaast vind je in onze collectie ook anderstalige boeken in het Frans, Engels of Duits.
Voor de leners die wat moeite hebben met lezen beschikt onze bib over Grootletter-boeken en DAISY-boeken, daarnaast hebben wij ook een Audio-krant.
Meer informatie vind je hier:
Voor volwassenen heeft onze bib, net zoals voor de kinderen, een ruim aanbod aan dvd's. Momenteel telt onze collectie meer dan 2000 dvd's. Wij trachten om een zo gevarieerd mogelijke collectie samen te stellen waar je films - verfilmde boeken, films uit het alternatieve circuit, oude klassiekers, ... - tv-series, tekenfilms, informatieve dvd's, enz in kan terug vinden.

Internethoek + leeszaal

Na aanmelding aan de balie kan je gratis gebruik maken van de publiekscomputer met toegang tot internet.
Uiteraard is kopiëren en printen ook mogelijk. Sinds kort is het ook mogelijk aan te sluiten op ons gratis wifi-netwerk! Onze medewerker aan de balie helpt jou hiermee graag verder.

In de leeszaal kunnen bibliotheekbezoekers de krant of een tijdschrift lezen. De tijdschriften kunnen ontleend worden met uitzondering van het laatste nummer.

Dienstreglement

Het provinciaal dienstreglement kan je hieronder downloaden:
Provinciaal Dienstegelement

afdrukken