ACADEMIE BORGLOON

Inschrijven voor de lessen vanaf september 2017: zie affiches

Academie inschrijving "Nieuwland"
Nieuwland 11 B
3840f Borgloon

Voor al jouw vragen kan je iedere werkdag van 10 uur tot 18 uur terecht op het nummer 012 23 70 38.
Zaterdag van 10 uur tot 14 uur.
Of via de website: www.pentagoon.be

Academie muziek

Aanbod van de Academie Borgloon


BEELD: tekenen en knutselen vanaf 6 jaar
Docent: Lien Swerts 
Spelenderwijs maken de kinderen kennis met de algemene beeldcultuur, met kunstenaars en leren ze werken met verschillende materialen en technieken. Tekenen, boetseren, schilderen en esthetische beleving staan centraal. Naast de individuele begeleiding leren de kinderen ook samenwerken aan grotere en bredere projecten waarbij rekening wordt gehouden met de eigenheid en de inbreng van elk kind afzonderlijk.

MUZIEK: samenspel van 8 tot 12 jaar
Onder deskundige leiding van een jong enthousiast team blijven wij net als bij de start gefocust op de lessen samenspel aangevuld met synthesizers, slagwerk, gitaar, elektrische gitaren, bas en zang als instrumenten. Samen in bandjes muziek maken vinden wij ons hoofddoel. De inbreng van het kind is daarbij zeer belangrijk voor ons. Zo worden de thema's die de kinderen aanbrengen aangewend door de leraars om de leerstof op een aangename manier in het lesgebeuren te introduceren.

WOORD: vertellen, lezen, schrijven en vooral toneelspelen vanaf 8 jaar
We richten ons op vertellen, toneelspelen, lezen en schrijven. Creativiteit, eigenzinnigheid en kunstzinnigheid worden maximaal gestimuleerd en gecultiveerd in onze lesjes. Op een speelse en leuke manier gaan we op zoek naar de plaats die poëzie, voordracht en toneel in ons leven inneemt. De kruisbestuiving met muziek en beeldende kunst is nooit ver weg. Aan de hand van bepaalde thema's zetten we in samenwerkingsverband vakoverschrijdende projectjes op. Iedereen heeft zijn specifieke inbreng, maar WOORD primeert.
Maar bovenal is de woordopleiding heel veel pret. Een feel-good-klasje dat elk kind een warm welkom biedt. Een plekje om even buiten de schoolse lijntjes te kleuren en helemaal zichzelf te (durven) zijn.

afdrukken