Wijndomein Clos d'Opleeuw

Dit wijndomein ontleent zijn naam aan de volledige ommuurde wijngaard met een helling van 7%. De Fransen noemen dit een clos, een benaming die in België sinds 2002 beschermd is.

Het is in ons land het enige domein dat die titel mag dragen. De dikke muren zijn 2 eeuwen oud en creëren een microklimaat, dat dat de circa 4500 wijnstokken uitzonderlijk goed laat gedijen en het mogelijk maken een kwaliteitsvolle Chardonnaywijn te maken.

De wijn, met als officiële herkomstbenaming "Haspengouw", wordt gevinifieerd door Peter Colemont. De wijn verblijft 1 jaar in eikenhouten vaten van de allerhoogste kwaliteit. Er wordt zowel met Franse als met Belgische eik gewerkt. Dat laatste maakt de wijn Clos d'Opleeuw dan ook uniek!

'De liefde voor het wijnmaken kreeg ik pas op latere leeftijd. Ik was al bijna dertig, toen ik op een dag voorbij het huis van Jan Bellefroid in Borgloon fietste. Ik hield halt en geraakte aan de praat. Hij zag dat ik geïnteresseerd was en gaf me een paar entstokken. Zo is mijn wijnverhaal begonnen’ aldus Peter Colemont.

Zijn wijn staat thans op de kaart in de drie Belgische driesterrenrestaurants en in Oud Sluis.

De Limburgse wijnen hebben bovendien weer heel goed gescoord bij de verkiezing van de Beste Belgische Wijn 2014.   Wijndomein Clos D'Opleeuw werd beloond met een gouden medaille voor zijn Chardonnay 2011. Lees hier meer over wijndomein Clos d'Opleeuw

TOP
afdrukken