Afdrukken

“Fotozoektocht ” voor groot en klein .Ontdek Borgloon aan de hand van een reeks foto’s.  De opdracht bestaat er in om de plaatsen te vinden waar deze foto’s getrokken zijn. De route krijg je van ons cadeau. Vind jij de juiste antwoorden op de vragen en kraak je de cijfercode dan mag je nog eens langs onze dienst Toerisme passeren om je beloning in ontvangst te nemen? 
 
Vertrek vanaf dienst Toerisme Borgloon. 
Kostprijs: € 3,00/fotozoektocht

“Speurneuzentocht ” voor kinderen tussen 5 en 12 jaar .

Heb je altijd al eens willen "neuzen" in een schattenkoffer?  

Wel vooraleer het zover is dien je eerst wat vraagjes te beantwoorden of rebussen op te lossen en dit allemaal tijdens een 'speelse' wandeling (± 4,5 km).  Heb je alles correct beantwoord dan kan je met de bekomen letters "het sleutelwoord" vinden die je toegang geeft tot onze schattenkoffer.   Hou er wel rekening mee dat je terug moet zijn voor het sluitingsuur van de dienst Toerisme Borgloon want anders blijft 'de schat' in ons bezit :-).  

Vertrek vanaf dienst Toerisme Borgloon. 
Kostprijs: € 3,00/kind (voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar).

 
Op stap met Bas Das - De leukste gids om Haspengouw te ontdekken

 
Wie denkt dat wandelen saai is, heeft het helemaal mis.  Met dit boekje in de hand wordt elke wandeling in Haspengouw een plezier.  Op stap met Bas Das wil jonge natuurontdekkers op een andere manier naar het landschap doen kijken. 

Het boekje is opgesteld aan de hand van tien Greenspots (Landschapswandelingen).  Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren koos telkens de meest boeiende wandeling uit voor kinderen. Elke wandeling kreeg een thema zoals 'ridders & kastelen' of 'in het spoor van fruit'. Elk thema bevat opdrachten voor onderweg maar ook spelletjes en DOEdingen.

Boekje is te verkrijgen op de dienst Toerisme Borgloon (prijs: € 2,50/boekje) of via http://www.rlh.be/webwinkel/op-stap-met-bas-das/43
 


"Speelboomgaard"

Aan de Romeinse weg, midden tussen de heuvels en boomgaarden, ligt de speel- en belevingsboomgaard van Grootloon. Hier vind je tal van fruitweetjes, een rustige picknickplaats en enkele speelelementen zoals een reuze hangmat ...
Bij de schuilhut is er ook een publieke barbecueplaats ingericht. Deze barbecue kan je gebruiken na reservatie bij de  Jeugddienst van de stad Borgloon. Na reservatie ontvang je alle nodige informatie om te kunnen barbecueën in een uniek kader.
Voor meer info: http://www.belevingsboomgaard.be/de-barbecue

Te voet: greenspotwandeling Grootloon - wandelroutes: blauwe: 5,5 km • oranje 8,5 km • gele 12,5 km
Met de fiets: tussen fietsknooppunt 151 en 155


“PIT”, kunst in de open ruimte voor groot en klein

Kunst kom je echt niet meer alleen tegen in stoffige museumzalen. Kunst kan ook buiten de muren staan. Gewoon tijdens een wandeling in de natuur of in de stad staat er dan plots een kunstwerk voor je neus. Dat is kunst in de open ruimte. In de vrije natuur mag je bovendien een heleboel dingen die je in een museum niet mag. Zo mag je er gerust lopen, praten, spelen, roepen, ...zelfs het aanraken van de kunstwerken mag!
Op de Dienst Toerisme Borgloon kan je een bundeltje doe- en kijktips krijgen die je kan gebruiken bij ieder kunstwerk.

afdrukken