Code rood voor brandgevoeligheid blijft van kracht!

Door de aanhoudende droogte is de vegetatie zeer droog en dor. Sinds 1 juli 2018 geldt de code rood voor brandgevoeligheid in heel Limburg. Door deze droogte geldt vanaf 3 juli 2018 ook een absoluut verbod op kampvuren in Limburg en dit zolang code rood van kracht is en tot tegenbericht. Bovendien is er in een natuurgebied geen enkele vorm van vuur meer toegestaan.
Lees hier meer over de geldende maatregelen in Limburg
Lees hier het besluit van de burgemeester 

De Minder Mobielen Centrale Borgloon zoekt dringend vrijwilligers! 

Lees hier meer over de Minder Mobielen CentralePrivacyverklaring

Jouw privacy is erg belangrijk voor ons. We willen je persoonsgegevens op een wettelijke, correcte en transparante manier verwerken.

Lees hier onze privacyverklaring om meer te weten te komen over welke persoonsgegevens we van jou als natuurlijke persoon verzamelen en verwerken en hoe we ons engageren om deze informatie steeds veilig te beheren.Zomeractiviteiten Klappoel

Ook deze zomer worden er weer heel wat gezellige evenementen georganiseerd op de Klappoel. Om deze evenementen zo vlot mogelijk te laten verlopen, geldt er op deze dagen een gewijzigd verkeersreglement.

Lees hier meer over de verkeersreglementering 


Dorp aan Zet: Kerniel en Hendrieken-Voort

De Loonse dorpen Kerniel en Hendrieken-Voort zullen deel uitmaken van het pilootproject 'Dorp aan zet'. De bewoners van deze dorpen zullen tijdens dit project zelf de toekomstvisie voor hun dorp kunnen uitstippelen.

Lees hier het persbericht over de lancering van 'Dorp aan zet'.

Lees hier meer over het project. 


Tijdelijke maatregelen in het kader van de bestrijding van de ziekte van Newcastle bij pluimvee

Lees hier meer over deze tijdelijke maatregelen

Inschrijving van niet-Belgische kiezers op de kiezerslijsten

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 kunnen ook burgers van vreemde origine die in België verblijven zich inschrijven als kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen. 
Lees hier meer
Aanvraagformulier EU-kiezer 
Aanvraagformulier niet EU-kiezer
 

 

Definitieve vaststelling gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Bij besluit van 27.02.2018 heeft de gemeenteraad van de Stad Borgloon het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Fruitveiling Zuid", dat een plan juridische toestand, een toelichtingsnota, stedenbouwkundige voorschriften en een grafisch plan bevat, definitief aanvaard.

Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan, het advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening en het vaststellingsbesluit kunnen worden ingezien in het Administratief Centrum "Kanunnikenhuis", Speelhof 10 te Borgloon tijdens de openingsuren.

Lees hier meer over het RUP "Fruitveiling Zuid"

De Borgloon App: nu beschikbaar op jouw smartphone!

App jij 'm al? De Borgloon App!

Onze gloednieuwe Borgloon App is vanaf nu verkrijgbaar in de Google Play Store en in de App Store! Deze gratis app bundelt informatie van de stadsdiensten, de Loonse handelaars en verenigingen in één handig platform.

Via de app ontvang je de laatste nieuwtjes van de stad, kan je vragen stellen aan onze diensten en zelfs meldingskaarten versturen. Lees hier meer over de mogelijkheden van de app en over hoe je je als Loons handelaar of Loonse vereniging gratis kan registreren om zelf een pagina in de app te krijgen.

WIJK-WERKEN Haspengouw
PWA wordt wijk-werken

Sinds 1 januari 2018 is PWA omgevormd tot wijk-werken. D.w.z. dat je klussen laat uitvoeren door werkzoekenden en hen vergoedt met wijk-werkcheques. 

Lees hier meer over deze nieuwe wijk-werken
 
 

 

Bewegen op verwijzing

Kleinstedelijke zorgregio Sint Truiden (Borgloon, Sint Truiden en Nieuwerkerken) is gestart met het project “Bewegen op Verwijzing”, een initiatief van het Vlaamse Instituut voor Gezondsheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en met steun van de Vlaamse Overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen. 

Lees hier meer over het project 
 

Nieuwe openingsuren Dienst Omgeving vanaf 1 oktober 2017

Vanaf 1 oktober 2017 worden de diensten Ruimtelijke Ordening, Milieu, Lokale Economie en Landbouw overkoepeld door de Dienst Omgeving. Sindsdien gelden er andere openingsuren voor deze diensten. 

Lees hier meer over de nieuwe openingsuren

Hulp bij noodsituaties

Stad Borgloon stapte onlangs mee in BE-Alert, een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in geval van een noodsituatie.

 Lees hier hoe het systeem werkt en hoe je je kan inschrijven

Wist je trouwens dat je via een handige online tool jouw eigen persoonlijke noodplan kan opstellen dat jou en jouw familie helpt om snel én goed te reageren als er iets ernstigs gebeurt?

Test het hier uit en maak in slechts 7 stappen een gepersonaliseerd noodplan voor bij jouw thuis


Mijn dossier

Bevolkingsattesten opvragen, raadplegen en/of afdrukken?
Dat kan via Mijn Dossier
 
 


Organiseer jij een evenement in Borgloon? 

Vraag dit dan tijdig aan en gebruik hiervoor het 

aanvraagformulier organisatie evenement 

afdrukken