Impact staking op afvalophaling

Op vrijdag 14 december is er een staking aangekondigd van verschillende vakbonden.

Lees hier wat de mogelijke gevolgen van deze staking zijn voor de afvalophaling in Limburg.

Nieuw: Ouderenloket

De Sociale Dienst stelt voor: het Ouderenloket. Tevens zijn de openingsuren gewijzigd.


Lees hier meer over het Ouderenloket en de openingsuren
Opstart speelotheek in Borgloon

Vrijwilligers en speelgoed gezocht voor de opstart van een speelotheek in Borgloon.

Lees hier meer over deze zoektocht

Installatie Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Overeenkomstig het Decreet Lokaal Bestuur dienst vanaf 2019 een Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst geïnstalleerd te worden.
Lees hier meer over de installatie Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Ter inzage: het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van de gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2018

Het proces-verbaal kan tijdens de openingsuren van het administratief centrum worden ingekeken op het secretariaat van de stad Borgloon, Speelhof 10

Nieuwe energiezuinige LED-verlichting in het centrum van Borgloon

De huidige verlichting in het centrum van Borgloon voldoet niet aan de verwachte levensduur. Er zijn steeds meer lampen defect in het centrum en bij de leverancier zijn er geen wisselstukken meer beschikbaar. Daarom werd beslist om deze allemaal vroegtijdig te vervangen.

In de Kroonstraat zijn de meeste lampen defect en ...lees hier meer

Onderhoudswerken wegen

In week 49 gaat de aannemer van start met enkele voorbereidende werken in het kader van het onderhoud van de wegen in Borgloon.

Lees hier meer over de werkenRuimingswerken aan provinciale waterlopen

De provincie startte in september met de jaarlijkse ruimingswerken aan de waterlopen. Nog tot 15 december kan je werkmannen of machines zien opduiken aan de provinciale waterlopen om ze te maaien en obstakels te verwijderen.

Lees hier meer over waar je als buur van een provinciale waterloop best rekening mee houdt.De Minder Mobielen Centrale Borgloon zoekt dringend vrijwilligers! 

Lees hier meer over de Minder Mobielen Centrale 

Verbeteringswerken aan kabelnetwerk Telenet

Tussen 28 augustus 2018 en 15 december 2018 voert Infrax in opdracht van Telenet verbeteringswerken aan het kabelnetwerk in onze gemeente uit. De hinder blijft per straat in de meeste gevallen beperkt tot 1 werkdag.

Lees hier meer over de verbeteringswerken

Privacyverklaring

Jouw privacy is erg belangrijk voor ons. We willen je persoonsgegevens op een wettelijke, correcte en transparante manier verwerken.

Lees hier onze privacyverklaring om meer te weten te komen over welke persoonsgegevens we van jou als natuurlijke persoon verzamelen en verwerken en hoe we ons engageren om deze informatie steeds veilig te beheren.De Borgloon App: nu beschikbaar op jouw smartphone!

App jij 'm al? De Borgloon App!

Onze gloednieuwe Borgloon App is vanaf nu verkrijgbaar in de Google Play Store en in de App Store! Deze gratis app bundelt informatie van de stadsdiensten, de Loonse handelaars en verenigingen in één handig platform.

Via de app ontvang je de laatste nieuwtjes van de stad, kan je vragen stellen aan onze diensten en zelfs meldingskaarten versturen. Lees hier meer over de mogelijkheden van de app en over hoe je je als Loons handelaar of Loonse vereniging gratis kan registreren om zelf een pagina in de app te krijgen.

Bewegen op verwijzing

Kleinstedelijke zorgregio Sint Truiden (Borgloon, Sint Truiden en Nieuwerkerken) is gestart met het project “Bewegen op Verwijzing”, een initiatief van het Vlaamse Instituut voor Gezondsheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en met steun van de Vlaamse Overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen. 

Lees hier meer over het project 
 

Hulp bij noodsituaties

Stad Borgloon stapte onlangs mee in BE-Alert, een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in geval van een noodsituatie.

 Lees hier hoe het systeem werkt en hoe je je kan inschrijven

Wist je trouwens dat je via een handige online tool jouw eigen persoonlijke noodplan kan opstellen dat jou en jouw familie helpt om snel én goed te reageren als er iets ernstigs gebeurt?

Test het hier uit en maak in slechts 7 stappen een gepersonaliseerd noodplan voor bij jouw thuis


Mijn dossier

Bevolkingsattesten opvragen, raadplegen en/of afdrukken?
Dat kan via Mijn Dossier
 
 


Organiseer jij een evenement in Borgloon? 

Vraag dit dan tijdig aan en gebruik hiervoor het 

aanvraagformulier organisatie evenement 

afdrukken