Afdrukken

Pit - kunst in de open ruimte van Borgloon-Heers

Gijs Van Vaerenbergh - Reading between the LinesPit brengt kunst in de open ruimte in Haspengouw. Het project is het eerste in de Z-OUT reeks, het ambitieuze beeldenproject van Z33. De kunstwerken zullen passanten en bezoekers anders naar de omgeving doen kijken. Het landschap bevat immers vele verhalen die niet altijd onmiddellijk zichtbaar zijn. De werken worden geplaatst langs bestaande fiets- en wandelroutes in de regio Borgloon-Heers.

Met o.a. Dré Wapenaar, Gijs Van Vaerenbergh, N55, Tadashi Kawamata,...


Het kunstwerk van Tadashi Kawamata is ondertussen niet meer te bezichtigen.  Aanvankelijk was het opzet om deze installatie één jaar te behouden maar door de kwaliteit van de constructie bleef ze meer dan 5 jaar in het landschap aanwezig. De installatie werd in maart 2017 gedemonteerd door vrijwilligers van het Releasefestival in Borgloon. Zij zullen het hout recupereren voor de bouw van een tribune op hun festival in de maand juli.

Lees hier meer over de boomtenten

Lees hier meer over de andere kunstwerken 

Lees hier meer over de locatie van de kunstwerken

Bekijk hier ook de reportage van "Vlaanderen Vakantieland"

Aeneas Wilder - Untitled #158

Dré Wapenaar - Tranendreef

Wesley Meuris - Memento

TOP

Landmark Romeinse Villa

Kunstenaar Hans Lemmen ontwierp in opdracht van de provincie Limburg een kunstwerk dat duiding geeft over de archeologische waarde van de Romeinse kassei en de omgeving. Hij doet dit door het Romeinse verleden in Grootloon op een wel heel bijzondere en kunstzinnige manier ‘zichtbaar’ te maken voor het brede publiek.

De banken die bestaan uit verschillende zitelementen hebben de vorm van een Romeinse villa met zijn zwak hellende daken en naar binnen springende galerij aan de voorzijde. De banken liggen net als de villa’s destijds uitgestrooid over het landschap. Met de voorgevel naar het zuiden gericht. De warme terracottakleur verwijst naar de kleur van de Romeinse dakpannen en bakstenen. De banken dragen op de schuine dakzijde een driedimensionale aanduiding van steeds een andere villa uit de omgeving. De imprint toont de plattegrond van een villa, de naam van de plaats en de afstand in kilometers en passus tot de bank.

TE BEREIKEN: enkel te voet of met de fiets.  Ben je toch met de auto, parkeer dan op de parking (Pb) aan de Sint-Truidersteenweg tussen de Grootloonstraat en de Neremstraat en ga te voet verder.  Vanaf de parking volg je de groene wandelroute

TOP
afdrukken