Borgloon stapt mee in BE-Alert

Wordt meteen verwittigd bij een noodsituatie

Borgloon stapte onlangs mee in BE-Alert, een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie, bijvoorbeeld een overstroming of een grote brand.

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten die ter plekke aanwezig zijn of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je gratis ook rechtstreeks informatie verkrijgen via sms, een gesproken bericht op je telefoon of via e-mail.

De burgemeester, de gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken activeert BE-Alert om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, zoals het sluiten van ramen en deuren bij een brand in de nabijheid.

Om via BE-Alert verwittigd te kunnen worden, moet je je wel eerst inschrijven via de website van BE-Alert. Hier kan je meerdere telefoonnummers en adressen registreren waarop men je kan bereiken. Op die manier blijf je altijd op de hoogte van een noodsituatie, of je nu bij je thuis bent, op het werk of bij familie.

afdrukken