Annulatie invulsessies belastingen

  • 14 april 2020

In de huidige context van het coronavirus wil de FOD Financiën de veiligheid van de belastingplichtigen, het stadspersoneel en de medewerkers van hun eigen diensten garanderen. Daarom werd besloten om dit jaar alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren. Dus ook de sessie in Borgloon op woensdag 27 mei en vrijdag 5 juni. Je kan nu ook niet terecht in het kantoor in Tongeren voor hulp bij het invullen van jouw aangifte.

Annulatie van de invulsessies 

De FOD Financiën blijft zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften verzekeren.

  • Veel belastingplichtigen zullen een 'voorstel van vereenvoudigde aangifte' ontvangen en zullen niets moeten doen als hun gegevens juist en volledig zijn.
  • Zoals gebruikelijk kan je jouw aangiften indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte kunnen wijzigen) via Tax-on-Web.

Hulp bij het invullen van de aangiften zal gebeuren via telefonische afspraken. Belastingplichtigen kunnen een afspraak krijgen door te bellen naar het nummer dat op de envelop van jouw aangifte staat. Vervolgens ontvang je na het invullen een brief met een samenvatting van jouw gegevens, die je per post of via Tax-on-Web kan bevestigen.

Jouw aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel! 

Jouw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte? 

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer. 

Krijg je een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Zijn jouw gegevens juist en volledig? Je moet niets doen en zal automatisch jouw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Zijn jouw gegevens onjuist of onvolledig? Dan moet je ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier. 

Meer informatie? Hulp nodig?

Vind het antwoord op jouw vraag

Laat jouw aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van uw aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om jouw aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Dat document moet je ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van jouw aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox 

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox; de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer jouw eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

poster FOD Financiën