Be-Alert: grote test op 3 oktober 2019

  • 27 september 2019

Test BE-Alert op 3 oktober 2019

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert.

Nationale test

Op 3 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. De gouverneur doet ook mee. Hij zal samen met de dienst Noodplanning en Crisisbeheer een test uitvoeren op een geografisch geselecteerd gebied. In dit gebied vallen de gemeenten Heers, Gingelom, Kortessem, Hoeselt en onze eigen gemeente Borgloon.

Iedereen met een mobiele telefoon die zich op het moment van de test in de betrokken gemeenten bevindt, ontvangt een SMS. Ook elke persoon die op voorhand aangaf gealarmeerd te willen worden bij een noodsituatie op een adres in één van die gemeenten, zal een SMS ontvangen.

Door BE-Alert te testen, kunnen de procedures ingeoefend worden. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de website www.be-alert.be

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 3 oktober!

 

Be-Alert