Belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het je gemakkelijk!

  • 13 april 2021

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): eenvoudig en snel!

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • ga naar MyMinfin.be
  • meld je aan met itsme®
  • ofwel met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • zijn je gegevens juist en volledig? Dan moet je niets doen: je zal automatisch een aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Dan moet je ze corrigeren. Dat kan via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer informatie?

Om in de huidige context van het coronavirus jouw veiligheid te garanderen, zijn de kantoren van de FOD Financiën momenteel gesloten.

Hulp bij invullen van de aangifte 2021 door FOD Financiën

De hulp bij de aangifte wordt dit jaar opnieuw hoofdzakelijk telefonisch én op afspraak georganiseerd:

  • In april zullen medewerkers van de FOD Financiën telefonisch contact opnemen met de personen die vorig jaar hun aangifte via de telefoon lieten invullen. Dat eerste contact dient alleen om een afspraak vast te leggen voor het invullen van de aangifte. De hulp bij het invullen van de aangifte zelf zal ook per telefoon plaatsvinden in de maanden mei en juni.
  • Vanaf 5 mei 2021 kunnen personen, die de FOD Financiën in april telefonisch niet konden bereiken en/of die een aangifte hebben ontvangen waarop het telefoonnummer voor de afspraken vermeld staat, zelf contact opnemen met de FOD Financiën om een afspraak te boeken. Daarna gaat men van start met het effectief invullen van de aangiften per telefoon.
     
FOD Financiën