Bib uitzonderlijk gesloten wegens overschakeling softwaresysteem

 • 6 maart 2019

Samen met 27 andere Limburgse bibliotheken schakelt de bibliotheek van Borgloon in de week van 25 maart 2019 over van het Provinciaal Bibliotheeksysteem (PBS) naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem (EBS). Over een periode van drie jaar tijd worden alle Vlaamse openbare bibliotheken aangesloten op het EBS.

Door deze digitale upgrade is de bibliotheek Borgloon uitzonderlijk gesloten van woensdag 20 maart tot en met maandag 25 maart. Op dinsdag 26 maart is de bib weer volgens de normale openingsuren geopend.

Deze omschakeling zorgt voor het nodige werk achter de schermen. Daarom kunnen we tijdelijk niet onze normale dienstverlening aanbieden.

Wat houdt dit in?

 • Van 20 tot 26 maart zijn er geen uitleningen of verlengingen mogelijk. Inleveren kan wel altijd via de inleverbus aan de straatkant.
 • We voorzien een langere uitleentermijn voor leners waarvan de uitleentermijn afloopt tijdens de sluitingsperiode. Als je materialen vóór 20 maart ingeleverd moesten worden, loopt de boete niet verder op tijdens de sluitingsperiode.
 • We raden aan om tijdelijk geen reserveringen meer te plaatsen. Openstaande reservaties worden helaas niet overgenomen naar het nieuwe softwaresysteem.
 • Tijdschriften die verschijnen in maart zijn pas beschikbaar in de loop van april.
 • Jouw leenhistoriek wordt helaas niet meegenomen naar het nieuwe softwaresysteem.

Wat betekent deze overgang concreet voor onze leners?

Van het nieuwe bibliotheeksysteem zal je als bezoeker weinig merken. Aan de zelfbedieningsbalies en de betaalautomaat wijzigt er niets. Hou er wel rekening mee dat de wachttijden aan de infobalie mogelijk iets langer zijn, omdat onze bibliotheekmedewerkers het nieuwe systeem zelf nog in de vingers moeten krijgen. Wij vangen dit op door extra personeel in te zetten tijdens de eerste weken na de heropening.

Een nieuw gebruikersreglement

Bij de overgang naar het EBS hoort ook een nieuw (aangepast) reglement.

Wat wijzigt er vanaf 26 maart 2019?

 • In totaal kan je maximum 20 stuks lenen, ongeacht de aard van het werk.
 • De uitleentermijn voor alle materialen bedraagt 4 weken i.p.v. 3 weken.
 • Je kan je uitgeleende materialen één keer verlengen met een periode van 4 weken (indien het item niet gereserveerd is).
 • Voor een reservering betaal je € 1,00 per stuk.
 • De aanmaningsprocedure wordt strenger indien je de materialen niet tijdig terugbezorgt of verlengt en indien je de openstaande schulden niet binnen een bepaalde termijn betaalt.
 • Wij werken samen met andere Limburgse bibliotheken binnen het EBS. Ben je lid van de bibliotheek Borgloon, dan geldt je lidkaart eveneens in al deze bibliotheken. De lijst van de deelnemende bibliotheken is na de opstart te raadplegen op de website van de bib. Het lidgeld blijft behouden op € 5,00 per jaar voor leners vanaf 18 jaar. Tot en met 17 jaar blijft het lidmaatschap gratis.
 • De faciliteiten voor leerkrachten (OLE-kaart) wijzigen. Leerkrachten ontvangen hierover de nodige info aan de balie tijdens hun volgende bezoek.

Het nieuwe gebruikersreglement gaat in vanaf 26 maart 2019. Een afschrift hiervan is verkrijgbaar in de bibliotheek of is te raadplegen op de website van de bib.

contact-icon

Contactinformatie

Bibliotheek
Speelhof 15
3840 Borgloon
België
012 74 27 39
012 74 59 17
09:00-12:00
15:00-19:00
10:00-13:00
Gesloten
Gesloten
14:00-18:00
09:00-12:00
13:00-19:00