Blijf veilig en bescherm elkaar met de Coronalert-app

 • 1 oktober 2020

Coronalert is een gratis app die helpt om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Je wordt gewaarschuwd als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft, ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. Dit gebeurt anoniem. Heb je je laten testen op COVID-19? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone ontvangen.
 

Waarom is er de coronalert app?

De app kan:

 • je waarschuwen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.

 • je adviseren over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.

 • andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus.
   

Met Coronalert bescherm je jezelf en de anderen

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant? Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico. 
Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

Als een gebruiker van de app besmet is met het coronavirus, kan die persoon een waarschuwing laten uitsturen naar al zijn nauwe contacten van de voorbije dagen. Dit gaat sneller dan het klassieke contactonderzoek van het contact-center. Bovendien werkt het ook voor contacten die je niet persoonlijk kent.

Snelheid is belangrijk, om jezelf en je dierbaren te beschermen.
 

Waarschuwing over nauwe contacten

Als Coronalert vaststelt dat je nauw contact hebt gehad met iemand die positief testte op het coronavirus, dan krijg je een waarschuwing via de app. Je weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was. Het betekent dat je 15 minuten op een afstand van twee meter of minder was. Hierdoor is er een risico dat je besmet bent.

De waarschuwing verschijnt als een melding op je telefoon. Ze zal ook verschijnen in de app. Dit is om er zeker van te zijn dat je de melding ziet.
 

Bescherm de anderen als je positief test

Laat je een coronatest afnemen?
Ontvang het resultaat direct op je smartphone. Zo ben je meteen op de hoogte en kan je sneller je voorzorgen nemen om anderen te beschermen als je positief test. Laat de code van je app registreren wanneer de arts de test voorschrijft, of voer zelf je testcode in.

Is je test positief en heb je dus corona?
Als je Coronalert gebruikt en je test positief, dan kun je anoniem de willekeurige codes uploaden, die je telefoon de afgelopen dagen heeft uitgestuurd. Dit doe je met de app. Zo kun je iedereen anoniem verwittigen waarmee je nauw contact hebt gehad. Dus ook de mensen die je niet persoonlijk kent, maar die Coronalert gebruiken.
 

Download vandaag nog de Coronalert-app in de Appstore of op Google Play

coronalert

 

Zes gouden basisregels

Met Coronalert help je de contactopsporing verbeteren, maar de zes gouden basisregels om jezelf en de anderen te beschermen blijven nog steeds even belangrijk:

 • Respecteer de hygiëneregels
 • Hou afstand (1,5 meter)
 • Beperk je nauwe contacten
 • Volg de regels over bijeenkomsten
 • Denk aan kwetsbare mensen.
 • Doe je activiteiten liefst buiten
  zes gouden regels