Bomen- en struikenverkoop Natuurpunt

  • 12 oktober 2021

Geef 'Planten van hier' een plaatsje in jouw tuin en help de natuur!

Alle Limburgse tuinen vormen samen een gigantisch potentieel natuurgebied. Iedere natuurvriendelijke tuin draagt bij aan deze natuurlijke rijkdom. Mensen met grote of kleine tuinen en zelfs balkons kunnen meehelpen om dieren en planten van hier te helpen door leefgebied, beschutting of voedselplekken te voorzien.

Doe mee met onze plantenverkoop en geniet van egels, vlinders, bloemen of vruchten die méér leven brengen in jouw tuin. Bomen halen ook CO2 uit de lucht en zorgen na enkele jaren voor schaduw. Zo helpen we naast de natuur ook onszelf.

plant van hierBomen en struiken met het label ‘Plant van hier’ zijn gekweekt uit zaadjes geoogst van wilde ouderplanten uit eigen streek en helpen de natuur extra door hun aanpassing aan onze lokale groeiomstandigheden.

Een tuin vol bomen en planten 'van hier' trekt leven aan! Natuurpunt wil de achteruitgang van onze wilde dieren en planten een halt toeroepen.
Veel vrijwilligers zijn daarom dagelijks in de weer om natuurgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar met natuurgebieden alleen lukt dat niet. We hebben ook jouw hulp nodig!

De stad Borgloon heeft deze boodschap ook begrepen en ondersteunt jouw aankoop van inheems plantgoed door 3 gratis bomen of struiken aan te bieden aan elk Loons gezin. Vul dus als de bliksem de bestellijst in en bereid je tuin alvast voor op véél extra leven.

De winst van de actie investeert Natuurpunt bovendien opnieuw in de natuur in jouw buurt.

 


De plantenverkoop in Borgloon gaat door op 20 november aan de loods van Natuurpunt Borgloon, Grootloonstraat 111A, van 10.00 tot 12.00 u. Bestellen kan nog tot 1 november 2021. Voor meer informatie, gelieve te mailen naar info@natuurpuntlimburg.be.


natuurpunt

Je kan je bestelling plaatsen via:

 

contact-icon

Contactinformatie

Omgeving - milieu
Administratief centrum Kanunnikenhuis
Speelhof 10
3840 Borgloon
België
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 19:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten