Bewegen Op Verwijzing


 

Beschrijving

Kleinstedelijke zorgregio Sint Truiden (Borgloon, Sint Truiden en Nieuwerkerken) is gestart met het project 'Bewegen Op Verwijzing', een initiatief van het Vlaamse Instituut voor Gezondsheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en met steun van de Vlaamse Overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

Doelgroep

Bedoeling van 'Bewegen Op Verwijzing'?
De zittende Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

Voorwaarden

Voordelen
Borgloon heeft samen met Sint Truiden en Nieuwerkerken een aanvraagdossier ingediend bij VIGeZ. Een beweegcoach werd aangesteld. Onderzoek toont namelijk aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding.

Bewegen Op Verwijzing-coach
Onze professionele beweegcoach in Borgloon, mevrouw Cindy Cartenstadt, zal je helpen om meer gezond te bewegen. Jullie maken samen een beweegplan dat past bij jou en je leven. Zo zet je de eerste stap naar bewegen.

Procedure

Hoe ga je te werk?

  • Je huisarts geeft je een verwijsbrief. Je neemt die brief mee naar jouw beweegcoach.
  • Je belt je coach voor een afspraak of sms’t 'bewegen' naar 0476 89 59 72 en wij contacteren jou.
  • Je maakt een beweegplan dat past bij jouw leven. De coach helpt je. Je kan kiezen: bewegen in groep of alleen, bewegen in je buurt, op het werk, onderweg of bij je thuis.
  • Je probeert het beweegplan uit.
  • Je bespreekt samen met de beweegcoach wat goed en minder goed gaat. Jullie bekijken welke vooruitgang je maakt en bespreken eventuele moeilijkheden.
  • Je beweegt elke dag meer. Blijf dat doen. Dat voelt goed!
  • Je huisarts volgt je verder op.

Bedrag

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding.
Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting.

Uitzonderingen

Interesse?
Contacteer Bewegen op Verwijzing-coach Cindy Cartenstadt door te bellen of sms'en naar 0476 89 59 72 of mail naar borgloon@bewegenopverwijzing.be

 

Bewegen Op Verwijzing

Wet- en regelgeving

contact-icon

Contactinformatie

Sociale zaken
OCMW
Graethempoort 3A
3840 Borgloon
België
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak