Gezonde gemeente

Logo gezonde gemeenteBorgloon wil schitteren als Gezonde Gemeente

Het stadsbestuur van Borgloon ondertekende het charter ‘Gezonde Gemeente’. Met dit charter engageren Vlaamse steden en gemeenten zich om de komende jaren werk te maken van een lokaal gezondheidsbeleid en gezondheid te integreren in de hele gemeentelijke werking. Want Borgloon wil in de nabije toekomst meer werk maken van gezondheidspromotie voor de inwoners.

Soms lezen we dat het niet zo goed gesteld is met onze gezondheid. Heel wat mensen hebben overgewicht. En nog heel wat mensen roken. Daarom vinden wij het als gemeente onze taak om ook rond deze thema’s te werken.

Het stadsbestuur engageert zich om zowel sensibiliserende acties als projecten voor een gezond aanbod (van bijvoorbeeld groenten en fruit) en een gezonde omgeving (bijvoorbeeld fietspaden) aan te bieden. Ook hebben ze de intentie de nodige capaciteit, budget en deskundigheid voor gezondheidsacties te vergroten. Met behulp van een groeimeter kunnen de steden en gemeenten jaarlijks nagaan hoe ver ze al staan en wat nog verbeterd kan worden.

Het stadsbestuur kan een gezonde levensstijl en een aangename leefomgeving in de hand werken. Zij staan immers zeer dicht bij de bevolking en proberen zelf het goede voorbeeld te geven door bijvoorbeeld gezonde tussendoortjes aan te bieden aan hun personeelsleden of door de fietspremie te promoten. Ook beslissingen die het bestuur neemt binnen andere beleidsdomeinen kunnen een invloed hebben op de gezondheid en levensstijl.

De lokale werkgroep Borgloon Preventief Gezond volgt het project op en coördineert het. Deze werkgroep maakt haar keuzes op basis van de lokale noden. Ze krijgt hiervoor steun van de Limburgse Logo’s en de provincie Limburg.

Om de communicatie met de inwoners te stroomlijnen gaat het stadsbestuur alvast het nieuwe logo ‘Gezonde Gemeente’ gebruiken op al hun affiches en flyers. En ze hebben ten slotte ook enkele mooie vlaggen gekregen die ze met plezier gaan ophangen om te tonen dat zij een echte gezonde gemeente zijn.

contact-icon

Contactinformatie

Sociale zaken
OCMW
Graethempoort 3A
3840 Borgloon
België
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten