Plantjesweekend vrijwilligers

Kom op tegen kanker.... help mee plantjes verkopen.

Tijdens het derde weekend van september wordt in Vlaanderen ieder jaar het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker georganiseerd in meer dan 170 gemeenten. Ook onze gemeente is dit jaar van de partij. Wij kunnen daarbij rekenen op de steun van talrijke vrijwilligers die dat zich dat weekend willen inzetten voor Kom op tegen Kanker door kleurrijke azalea’s te koop aan te bieden aan 7 euro het stuk.
Maar we kunnen nog wel wat extra krachten gebruiken. Daarom deze warme oproep naar verenigingen of gemotiveerde personen die zich enkele uurtjes willen vrijmaken. Concreet betekent dit dat zij zullen ingeschakeld worden bij de verkoop van azalea’s . Met de opbrengst kan de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) projecten realiseren zoals een vakantiekamp voor kinderen met kanker, psychosociale ondersteuning van patiënten, palliatieve zorg, preventiecampagnes en wetenschappelijk onderzoek.
Centraal staat het onderzoek naar nieuwe biomerkers, dat zijn nieuwe testen die kunnen voorspellen bij welke patiënten een chemobehandeling zal aanslaan of niet, of deze veel of weinig neveneffecten zal hebben. Dergelijk onderzoek maakt een behandeling op maat van de patiënt mogelijk; het vermijdt nutteloze behandelingen die de gemeenschap veel geld kosten en voor de patiënten toxisch en nodeloos belastend zijn.

Wie een steentje wil bijdragen door azalea’s aan te bieden in de eigen buurt, straat of vereniging , of een verkoopstandje wil inrichten op een openbare plaats of drukbezocht evenement , kan contact opnemen met de coördinator van onze gemeente:
Kortom alle hulp, alle initiatieven van jong en oud zijn welkom.
Wil je helpen neem dan contact op met de coördinator in onze stad en dit voor 1 juli:
Sociaal Huis - 012 39 83 68 of via onderstaande link.


Neem hier contact op met het Sociaal Huis

contact-icon

Contactinformatie

Sociale zaken
OCMW
Graethempoort 3A
3840 Borgloon
België
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten