Lumi

Heb je hulp nodig of ken je iemand die hulp nodig heeft?

Lumi is een opvang- en infolijn voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen.

 

Lumi is ..

 
... voor iedereen met vragen over gender en seksuele voorkeur
 

Iedereen is welkom. We werken in het Nederlands, maar hanteren voor de rest geen beperkingen. Ben je jong, of net niet? Er zijn bij ons geen beperkingen op leeftijd. Ook op andere vlakken zijn we open voor iedereen. Zolang je een vraag of verhaal hebt over gender of seksuele voorkeur ben je op de juiste plek.

 

... een luisterend oor & informatiekanaal
 

Overweeg je een coming-out? Vermoed je dat je niet in een van de M/V hokjes past? Ben je verliefd op je beste vriend? Of in paniek want nog nooit verliefd? Wil je weten hoe je je als vrouw-vrouwkoppel beschermt tegen soa’s en hiv of hoe veilig het is om seks te hebben met een hiv+ partner als die medicatie neemt? Wil je weten wat je als transgender kan doen tegen discriminatie? Zoek je hoe het wettelijk zit als drie mensen samen een kind willen opvoeden? Vraag je je af of er ook andere labels zijn voor iemand zoals jou? Of wil je net geen label? Weet je het even niet meer? Ben je een ouder, leerkracht, vriend of partner en zit je met vragen, dan ben je bij ons op je plek.

 

... een veilige plaats om te spreken over discriminatie
 

Lumi is een meldpunt voor discriminatie.

  • Werd je gediscrimineerd omwille van je seksuele oriëntatie? Meld het. Dat kan rechtstreeks bij ons. We werken samen met Unia om dat mogelijk te maken.
     
  • Werd je gediscrimineerd op basis van je genderexpressie of -identiteit? Je kan je verhaal bij ons kwijt. Ook die discriminatie kan je melden bij ons. Daarvoor werken we samen met het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en hebben we contact met de Genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst.

... helemaal anoniem, gratis en luistert zonder vooroordelen

contact-icon

Contactinformatie

Sociale zaken
OCMW
Graethempoort 3A
3840 Borgloon
België
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten