Corona-veilige Sinterklaas in Borgloon

  • 30 november 2020

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land! Helaas geen grote intrede in Borgloon dit jaar. Maar niet getreurd: Sinterklaas liet al weten dat er dit jaar géén stoute kinderen zijn en dat hij bij alle kindjes thuis een cadeautje zal voorzien!

Door de coronamaatregelen kan de grote Sinterklaasintrede in Borgloon jammer genoeg niet doorgaan. Gezien zijn hoge leeftijd wil de Sint geen enkel risico nemen om besmet te raken! Maar volgend jaar nodigen we Sinterklaas en zijn pietenbende opnieuw uit en dan maken we er een spetterend feest van. Ze kijken er al naar uit! Speciaal voor alle Loonse kinderen kregen we bovendien een persoonlijke boodschap van Sinterklaas en Piet! Spannend! Kijken jullie mee?

sint

Sinterklaas op bezoek in de bibliotheek

Ook in onze bibliotheek zal de Goedheiligman wat lekkers voorzien. Maar dan heeft hij wel zelf geknutselde schoentjes nodig om te vullen! Om je op weg te helpen hebben wij een kant-en-klare schoenbouwplaat ontworpen die je gratis aan de balie in de bib kan komen afhalen, of je kan ze gewoon via onderstaande link zelf downloaden:

Klik op deze link om de schoenbouwplaat zelf te downloaden.

Kleur en versier de schoen volgens jouw eigen fantasie, noteer je gegevens op de onderkant van de schoen en breng jouw knutselwerkje uiterlijk op donderdag 3 december om 12.00 u. binnen in de bib. Hier stellen wij jullie creaties graag tentoon.

De Sint heeft ons beloofd om in de nacht van donderdag 3 december op vrijdag 4 december alle binnengebrachte schoentjes met lekkers te komen vullen. Wie een schoentje binnenbracht, kan vanaf vrijdag 4 december tijdens de openingsuren van de bib zijn of haar gevulde schoentje weer komen ophalen in de bib!