Covid Safe Ticket

  • 29 oktober 2021

Het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) wordt in heel België uitgebreid vanaf 1 november. Zo wordt het vanaf dan ook verplicht in horeca- en fitnesszaken en bij evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten. 

Met het Covid Safe Ticket kan je bewijzen dat je al zeker twee weken volledig gevaccineerd bent, recent negatief bent getest of een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt.

Hoe aanvragen

Je kan het CST op verschillende manieren aanvragen:

  • Via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en websites zoals mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig. Ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel, zoals Itsme.
  • Je kan het CST ook per post opgestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd van 1 week tussen bestelling en ontvangst. Je contacteert hiervoor de helpdesk op volgend nummer: 078 78 78 50 (van 9.00 tot 19.00 u. op weekdagen).

Wat is het verschil tussen het Covid Safe Ticket en het coronacertificaat?

Het Covid Safe Ticket is enkel geldig in België en is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen, discotheken, horeca en fitnesszaken.

Het Europees coronacertificaat dient om te kunnen reizen binnen de Europese Unie (incl. IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein). In tegenstelling tot het CST is het Europees coronacertificaat dus in alle EU-lidstaten geldig. Het CST gebruikt wel dezelfde QR-code als het Europese coronacertificaat. Indien je al beschikt over certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen.

Opgelet, het vaccinatiekaartje dat je ontvangen hebt na je eerste prik, geldt niet als toegangsbewijs tot evenementen, discotheken, horeca en fitnesszaken en ook niet om te reizen.

Heb je nog vragen over de certificaten of applicaties?

Neem dan contact op met de helpdesk Covid vaccinaties en certificaten op 078 78 78 50.