Dag tegen Kanker

  • 6 oktober 2020

Elk jaar krijgen meer dan 40 000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 111 nieuwe patiënten per dag. Bijna 5 per uur. Mannen. Vrouwen. Kinderen.
Meer dan 200 000 mensen leven met en na kanker. Onthutsende cijfers waar je stil van wordt. Het betekent dat vroeg of laat iedereen met kanker te maken krijgt. Rechtstreeks of onrechtstreeks. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker.

Op 15 oktober 2020 is het de 21ste Dag tegen Kanker. Dan zorgen we dat Vlaanderen en Brussel weer overspoeld worden door een golf van solidariteit en steken we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem. Met de Dag tegen Kanker tonen we hen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen.

Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Dat kan door het gele lintje op te spelden, door solidariteit te tonen op sociale media, door in de aanloop naar 15 oktober een berichtje te sturen aan iemand getroffen door kanker, of door als zorgorganisatie hartverwarmende activiteiten te organiseren voor kankerpatiënten.dag tegen kanker

Toon je betrokkenheid. Speld op 15 oktober het gele lintje op als symbool van solidariteit.

Op www.dagtegenkanker.be vind je alle informatie over de Dag tegen Kanker en de deelnemende ziekenhuizen en zorgorganisaties. Je ontdekt er ook hoe je op een andere manier je hart kunt tonen.