De gratis Verzekering Gewaarborgd Wonen

  • 4 februari 2021

Als je bij het bouwen, kopen of renoveren van een woning een hypothecaire lening aangaat, kan je een verzekering afsluiten die ervoor zorgt dat je jouw lening kunt blijven afbetalen bij plotse werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Deze Verzekering Gewaarborgd Wonen is een gratis verzekering van de Vlaamse overheid. Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan deze verzekering met betrekking op het leningsbedrag, de eigendom, de arbeidsgeschiktheid en de duur van uw beroepsactiviteit.

De verzekering moet aangevraagd worden binnen het jaar na de eerste kapitaalsopname van jouw lening.

De tegemoetkoming die je ontvangt wanneer je werkloos wordt is afhankelijk van het inkomensverlies, de maandelijkse afbetaling en de duur van de werkloosheid. Het maximumbedrag per maand is 500 euro of maximum 600 euro voor een nieuwbouw met een laag E-peil. De tussenkomst wordt maandelijks rechtstreeks aan je kredietinstelling uitbetaald en is beperkt in tijd.

Woonenergieloket Stebo

Alle informatie over de Verzekering Gewaarborgd Wonen vind je terug op www.vlaanderen.be/verzekering-gewaarborgd-wonenVoor bijkomende informatie over deze verzekering of andere woonpremies kan je terecht op het woonenergieloket van Stebo, iedere 2e en 4e maandag van 9.30 tot 11.30 u. in het administratief centrum (Speelhof 10). Een afspraak maken kan via https://woonenergieloket.stebo.be.

Meer info?

logo stebologo energiehuis