Een Hart voor Limburg

  • 3 juli 2020

De impact van de coronacrisis is niet onder stoelen of banken te steken.  Werknemers, werkgevers, studenten, ouderen ... niemand ontsnapt eraan. Voor kwetsbare kinderen en jongeren zijn de gevolgen echter nog groter.

Een Hart voor Limburg, Limburg Sterk Merk en de Provincie Limburg bundelen daarom de krachten en maken samen 125.000 euro vrij om de impact van de coronacrisis op de onderwijsnoden terug te dringen en schooluitval en sociale ongelijkheid tussen kinderen en jongeren in Limburg tegen te gaan. 

De impact van de sluiting van de scholen op leerachterstand en sociale ongelijkheid tussen kinderen en jongeren is enorm. Leerachterstand is een structureel gegeven, maar daarnaast stellen zich ook nog andere uitdagingen: de verwachtingen naar het onderwijsondersteunend gedrag naar alle ouders, bereikbaarheid van kwetsbare gezinnen, …

Ben je een VZW of een feitelijke vereniging die zich inzet voor mensen in (kans)armoede en/of maatschappelijk kwetsbare kinderen of jongeren in Limburg? Dan kan je een projectvoorstel indienen waarvoor er een financiële steun van maximaal 5.000 euro per organisatie kan worden toegekend. Belangrijk is dat de financiering een rechtstreeks verschil maakt voor kwetsbare kinderen en jongeren in Limburg m.a.w. het gaat om een concreet project dat rechtstreeks de noden komende uit de COVID-19 crisis als enige doelstelling heeft.

Meer informatie vind je op https://www.eenhartvoorlimburg.be/steun-vragen

Dien je projectvoorstel vóór 15 juli 2020 in op bovenvermelde website.