Hallo, hoe gaat het met u?

  • 9 november 2020

De voorbije maanden waren niet gemakkelijk. We moesten onze vrienden en familie missen. Een helpende hand of een troostende schouder was vaak niet meer mogelijk. Zeker voor onze ouderen is dat problematisch. Zij behoren tot de meest kwetsbare groep van onze samenleving en dreigen in een sociaal isolement te geraken. Vandaar is telefonisch contact zo belangrijk. Het lokaal bestuur wil daarom in de loop van de volgende weken alle 80-plussers opbellen met de vraag: 'Hoe gaat het met u?'.

Met deze telefoontjes willen we onze 80-plussers informeren maar vooral luisteren naar hun noden en behoeftes en oplossingen zoeken als er hulpvragen zijn. Als men aangeeft dat er extra hulp nodig is, zullen we hiervoor de nodige ondersteuning bieden, eventueel door de hulp van vrijwilligers (i.s.m. Warm Borgloon) in te schakelen.

Eerder dit jaar namen medewerkers van verschillende diensten van onze gemeente al contact op met deze senioren. Helaas vinden we niet van iedereen een nummer terug. Ken jij iemand die de vorige keer geen telefoontje ontvangen heeft? Heeft jouw vader, moeder, opa of oma enkel een gsm-nummer? Bezorg dan zijn/haar naam en nummer aan onze infodienst (infodienst@borgloon.be of tel. 012 67 36 63) en help ons om zoveel mogelijk ouderen te bereiken!

Om deze eenzame periode zo aangenaam mogelijk te maken voor onze 80-plussers en om voor de nodige afleiding te zorgen, engageert onze bibliotheek zich bovendien om boeken (ook luisterboeken, dvd’s, e.d.) aan huis te bezorgen bij onze ouderen. Tijdens het telefoongesprek zullen onze medewerkers polsen of er interesse is in zo’n boekenpakket.

Heb jij zelf hulp nodig of zit je met vragen? Bel dan naar onze coronahulplijn op tel. 012 67 36 73 of neem contact op met het Sociaal Huis.

contact-icon

Contactinformatie

OCMW - sociale dienst
Graethempoort 3A
3840 Borgloon
België
13:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
16:00 - 19:00
Enkel op afspraak