Herhalingsprik met mRNA-vaccin Moderna

  • 13 december 2021

Iedereen die volledig gevaccineerd is, wordt uitgenodigd voor een herhalingsprik of boostervaccinatie. Aangezien de bescherming die het vaccin biedt tegen COVID-19 na een aantal maanden begint de dalen, zorgt de boosterprik ervoor dat je immuniteit opnieuw naar het hoogste niveau wordt opgetild. 

Ongeacht het type vaccin dat je bij je basisvaccinatie kreeg, zal je bij de herhalingsprik een mRNA-vaccin toegediend krijgen. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat een extra dosis mRNA zorgt voor een betere immuunrespons. Het maakt niet uit of je eerder gevaccineerd werd met een ander vaccin: het gebruik van een ander type vaccin voor de booster dan voor de basisvaccinatie is veilig en geeft volgens sommige studies zelfs een hogere immuniteitsrespons.

Meer weten over mRNA-vaccins? Kijk op https://www.laatjevaccineren.be/soorten-coronavaccins.

Sinds deze week wordt er in het vaccinatiecentrum regio Borgloon geprikt met het mNRA-vaccin Moderna. Een halve dosis hiervan volstaat om je bescherming tegen COVID-19 weer te versterken en verlengen. Doorgaans geeft zo’n gehalveerde dosis Moderna ook minder en mildere nevenwerkingen.

Hoe je uitgenodigd wordt voor je 3e prik lees je op https://www.vaccinatiecentrum-regio-borgloon.be/afspraak.