Koop in je buurt

  • 22 april 2020

Door lokaal te kopen, steunen we onze eigen economie en zorgen we voor elkaar. Daarom lanceert Vlaams minister van Economie Hilde Crevits samen met VLAIO, Unizo, NSZ en VLAM de website koopinjebuurt.be. Dit platform is een online verzamelplaats waar de consument lokale ondernemers kan terugvinden.

Wie

We zoeken buurtwinkels, handelszaken, restaurants, ... die in de buurt willen leveren of afhaal voorzien.

Waarom?

Zodat de winkels en zaken waar we graag komen blijven bestaan en onze dorps- en stadskernen levendig blijven, ook na de coronamaatregelen. Koopinjebuurt.be biedt een sterk platform, waar ook jouw zaak mee op de kaart gezet wordt.

Wat zijn de voordelen?

  • Lokale handelaars worden op koopinjebuurt.be beter gevonden door potentiële klanten.
  • Koopinjebuurt.be is een gezamenlijk initiatief over gemeenten en steden heen, met een groter en aantrekkelijker aanbod voor de klant.
  • Registreren op koopinjebuurt.be kan gratis en geheel vrijblijvend.
  • De ondernemer hoeft geen webshop te hebben, een telefoonnummer of e-mailadres volstaat.
  • Geregistreerde ondernemers verschijnen ook in de zoekopdrachten van de website waar ze zich ingeschreven hebben: winkelhier (UNIZO) of koopinuwkot (NSZ).
  • Vanaf eind april start VLAIO een promotie- en sensibiliseringscampagne via online en social advertising. Geregistreerde ondernemers kunnen gratis meesurfen op de verdere bekendmaking van koopinjebuurt.be.

Hoe registreren?

Registratie kan via UNIZO of NSZ via de onderliggende sites winkelhier.be en koopinuwkot.be. Na inschrijving word je automatisch opgenomen in de databank van koopinjebuurt.be en verschijn je ook in onze zoekopdrachten!

Registreren kan gratis en geheel vrijblijvend. Je hoeft geen webshop te hebben, je kan ook een e-mailadres of telefoonnummer bezorgen waarop men je kan bereiken. En je hoeft ook geen lid te zijn of te worden van één van beide organisaties.