Laat je afval niet in de steek

  • 24 november 2020

Vanaf 1 januari 2021 zal het huisvuil en pmd door een andere ophaalfirma bij jou aan huis opgehaald worden. Ook de gft-bak zal door een andere firma worden geledigd dan in 2020. Dit betekent dat de ophaalwagen op een heel ander tijdstip dan je gewoon bent, kan langskomen. Panikeer dus niet als je zak nog om 13 uur aan jouw deur staat en deze normaal rond 8 uur wordt opgehaald. De ophalers kunnen ook al om 6.15 uur aan jouw deur passeren. 

De ophalers starten om 6 uur met hun ronde. Je afval de avond voor de ophaaldag buiten zetten is dus de boodschap. Zo staat het altijd op tijd buiten.  

De afvalophalers van Limburg.net halen dagelijks tonnen afval op. Door je afval correct aan te bieden, help je hen een handje. Zo kunnen de ophalers hun job op een veilige en efficiënte manier doen. Bovendien moet je dan geen geweigerd afval opnieuw binnenhalen. Pas daarom volgende tips toe:

  • Plaats je afval op tijd buiten: de avond voordien of voor 6 uur ’s ochtends.
  • Plaats je afval goed zichtbaar langs de straat.
  • Zorg ervoor dat je afvalzak of -bak niet te zwaar is.
  • Per ophaalbeurt mag je maximum 4 afvalzakken per afvalsoort buitenzetten.

In de afvalkalender 2021 vind je alle ophaaldata terug. Zoek je liever digitaal? Dan kan je de ophaaldata voor jouw adres opzoeken op www.limburg.net/afvalkalender

Blijft je afval toch eens staan, kleeft er geen sticker op en heb je het afval de avond voordien buiten gezet? Meld dit dan via www.limburg.net/meldingen. Jouw melding komt direct uit bij de ophaalfirma die 4 dagen de tijd heeft om dit op te volgen.

 

limburg.net