Nieuwe pincode identiteitskaart aanvragen

Met de elektronische identiteitskaart kan je een document digitaal ondertekenen en op afstand, bijvoorbeeld via het internet, bewijzen dat men wel degelijk de persoon is die men beweert te zijn (authenticatie). Om misbruik te vermijden zijn die mogelijkheden, net zoals bij een bankkaart, beveiligd met een PIN-code (Personal Identification Number).

Bij de aanmaak van een nieuwe elektronische identiteitskaart verstuurt de kaartproducent de codes, via een document, naar de burger. Indien men de PIN-code (en PUK-code) niet meer kent en niet meer in het bezit is van dit document kan men een nieuwe code aanvragen.

Doelgroep

Iedereen die in het bezit is van een elektronische identiteitskaart of een nieuwe elektronische identiteitskaart heeft aangevraagd.

Procedure

Je vraagt een nieuwe pincode aan via de website van van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking door hier te klikken.

De codes komen aan op de dienst bevolking.  Je ontvangt een schrijven vanuit de dienst bevolking dat je de codes kan komen afhalen.

 

Bedrag

Het aanvragen van nieuwe codes via de website FOD is gratis.

Nodig

Je identiteitskaart

Uitzonderingen

De elektronische identiteitskaart biedt de gebruiker ervan de mogelijkheid om zijn identiteit kenbaar te maken, in België en in de landen van de Europese Unie te reizen, maar ook om een elektronische handtekening te gebruiken die dezelfde juridische waarde heeft als die op papier. De eID biedt ook de kans om attesten op te vragen en toegang krijgen tot allerhande diensten. 

contact-icon

Contactinformatie

Identiteitsbewijzen
Administratief centrum Kanunnikenhuis
Speelhof 10
3840 Borgloon
België
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 19:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten