Nieuwe teststrategie vanaf 23 november

  • 23 november 2020

Vanaf vandaag kunnen ook mensen zonder symptomen of klachten terug getest worden op COVID-19. Het nieuwe stappenschema geeft aan wie getest wordt en wat je vervolgens moet doen.

Voor mensen zonder symptomen of klachten kan een test in volgende gevallen:

  • Als je een hoogrisicocontact had: je ontvangt een code via de contactopvolging (indien dit contact plaatsvond in een collectiviteit zoals een school of bedrijf is het de coördinerend arts die je deze code bezorgt)
  • Als je terugkomt uit een rode zone: indien na het invullen van het PLF blijkt dat je getest moet worden, ontvang je een code per sms
  • Na een risicoanalyse door je huisarts (of indien bovenstaande werkwijze niet gevolgd kon worden): je huisarts bezorgt je een code

Met deze code kan je naar een triage- en staalafnamecentrum gaan, waar de test gebeurt op dag 7 te beginnen op de dag na het laatste hoogrisicocontact of terugkeer naar België̈. Maak hiervoor eerst een afspraak via de reservatietool op http://mijngezondheid.belgium.be. Op deze website kan je later ook het resultaat van de test raadplegen en kan jouw resultaat gelinkt worden aan de Coronalert-app.

flowchart teststrategie

Meer info op https://www.info-coronavirus.be/.../teststrategie-23-nov/