Op vakantie in je eigen straat

  • 6 juli 2020

Maak kennis met de Zomerstraat! Een Zomerstraat is een leuke vakantieplek om samen van de zomer te genieten. Zet je stoel buiten voor een apéro met de buren. Schrijf een groot gedicht op straat. Richt een parkeerplek in als zitruimte of sluit de straat tijdelijk af en geef zo ruimte aan spel, sport, groen, ... Het kan allemaal, binnen de geldende COVID-maatregelen. Zo geven vele straten en buurten in heel Vlaanderen een duidelijk signaal: samen sterk tegen corona, leve de zomer! 

Wanneer?

De campagne Zomerstraten gaat van start in het weekend van de Vlaamse feestdag (10-11-12 juli) en duurt de hele zomer lang, tot eind september. Je kan op elk moment aansluiten.

Waarom?

Misschien heb jij tijdens de lockdownperiode je eigen buurt beter leren kennen door te wandelen en te fietsen. Witte vlaggen en het ‘applaus voor de zorg’ hebben in veel straten het samenhorigheidsgevoel versterkt. Buren leren elkaar kennen. Zou het niet mooi zijn om die samenhorigheid een extra duwtje te geven?

Veel mensen voelen nu meer dan vroeger de behoefte om buiten te komen, andere mensen te zien of een frisse neus te halen. De zon lokt ons ‘uit ons kot’ maar waar kunnen we heen? Vele evenementen kunnen door de coronamaatregelen niet zoals gewoonlijk plaatsvinden en heel wat vakantieplannen gaan in rook op.

Daarom lanceert de Voetgangersbeweging, met steun van de Vlaamse regering en Vlaams minister Bart Somers, de campagne Zomerstraten. Een Zomerstraat geeft mensen de kans om hun eigen straat om te vormen tot een leuke vakantieplek om samen van de zomer te genieten. Alles binnen de geldende veiligheidsmaatregelen van het moment en met heldere afspraken met de gemeente wanneer nodig.

Wie doet mee?

Bekijk de deelnemende straten op: https://zomerstraat.vlaanderen/zomerstraat/wie-doet-mee/

Wil je ook deelnemen?

Kriebelt het om van jouw straat een Zomerstraat te maken? Schrijf je dan HIER in.

Let op!

Plan je een activiteit met een grotere groep mensen? Dan dien je via de zogenaamde eventrisktool te controleren of jouw activiteit mogelijk is binnen de huidige coronamaatregelen.

Vergeet niet om tijdig een evenementenformulier in te vullen.

 

zomerstraat

contact-icon

Contactinformatie

Evenementen
Administratief centrum Kanunnikenhuis
Speelhof 10
3840 Borgloon
België
14:00 - 19:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Warning 2 november gesloten