Persbericht AWV - vernieuwing bushalte sportplein richting Borgloon

  • 6 augustus 2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze zomer de bushalte Sportplein richting Borgloon op de Sint-Truidersteenweg (N79) in Hoepertingen (Borgloon), ter hoogte van wooncentrum Herkvallei Tereiken (Intesa).

De nieuwe bushalte wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort.  

De voorbereidende werken starten op 10 augustus. Tegen eind augustus is de bushalte klaar. Het gemotoriseerd verkeer kan steeds voorbij de werfzone rijden. De bushalte richting Sint-Truiden wordt later vernieuwd, na afronding van de nodige grondverwervingen.

De vernieuwde bushalte wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort.  Zo krijgt de halte een verhoogd perron. Het fietspad komt in asfalt achter de halte door te liggen, waardoor het conflict met de bussen verdwijnt. De boom blijft staan.

Minderhinder-maatregelen: twee weken beurtelings verkeer.

Vanaf maandag 10 augustus worden er voorbereidende werken uitgevoerd door de nutsmaatschappijen. Deze vinden plaats in de zijberm en veroorzaken weinig of geen verkeershinder. 

De hoofdaannemer start woensdag 19 augustus met de infrastructuurwerken aan de bushalte. Deze werken zullen een tweetal weken in beslag nemen.

Tijdens de werkuren zal gemotoriseerd verkeer beurtelings kunnen blijven rijden met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Buiten de werkperiodes zal de aannemer de baan telkens in beide richtingen openstellen.

Fietsers op de Sint-Truidersteenweg kunnen steeds veilig langs de werfzone blijven rijden.

Tijdens de werken wordt een tijdelijke bushalte voorzien verderop.

Contact

Communicatieverantwoordelijke Sep Vandijck heeft verlof t.e.m. zondag 23 augustus.

Voor vragen i.v.m. deze persmededeling kan u terecht op het permanentienummer 011/74 23 03. 

Over AWV

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat in voor het beheer en onderhoud van 7.000 km gewest- en autosnelwegen en 7.700 km fietspaden. AWV wil een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers in Vlaanderen realiseren.

Klik hier voor de website van AWV