Politiezone kanton Borgloon controleert intensief op de naleving van de federale coronamaatregelen

  • 24 maart 2020

Politiezone kanton Borgloon zet al een aantal dagen extra politiepatrouilles in om te controleren op de naleving van de federale coronamaatregelen, waaronder het samenscholingsverbod en niet-essentiële verplaatsingen.

Dankzij het mooie weer van de afgelopen dagen, was het best druk op de openbare plaatsen en de ruilverkavelingswegen in de politiezone kanton Borgloon (Alken – Borgloon – Heers – Kortessem – Wellen). De politieploegen hebben meermaals vastgesteld dat burgers zich nog steeds verplaatsen naar een andere regio voor een wandeling of fietstocht.

Burgers krijgen immers op dit moment nog altijd de raad om te blijven wandelen, lopen en fietsen in de buitenlucht. Dergelijke uitstapjes zijn toegelaten met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen en met één vriend. Ook tijdens deze activiteiten in de buitenlucht blijft het belangrijk om de noodzakelijke afstand van 1,5 meter te bewaren om te vermijden dat het coronavirus zich verder kan verspreiden.

Aangezien enkel essentiële verplaatsingen toegelaten zijn, kan de politiezone wel niet toelaten dat mensen zich met de auto verplaatsen om in een andere buurt dan hun eigen woonplaats de nodige ontspanning te zoeken in de buitenlucht.

Met het bloesemseizoen dat in aantocht is, wil de politiezone dan ook nu al de toeristen waarschuwen dat zij wandelaars en fietsers extra zullen controleren. Zij zullen hiervoor patrouilleren op de ruilverkavelingswegen, toeristenparkings en verschillende toeristische ontmoetingsplaatsen. Tijdens deze controles zal de politiezone niet aarzelen om toeristen te verbaliseren om hen vervolgens onverrichter zake naar huis te sturen.

We kunnen alleen maar aanraden aan alle wandelaars en fietsers om de schoonheid van hun eigen buurt te herontdekken en reikhalzend uit te kijken naar het bloesemseizoen van volgend jaar!