Steenweg Borgloon volledig onderbroken

  • 30 september 2019

Steenweg Borgloon is volledig onderbroken vanaf dinsdag 1 oktober 2019 tot en met vrijdag 4 oktober 2019.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt sinds begin september een volgende gedeelte van de Steenweg Borgloon (N754) in Wellen. Het gaat om het stuk tussen de Hertenstraat en de Kleestraat, dat aansluit op de reeds eerder vernieuwde zone. Deze week vinden de asfalterings- en belijningswerken plaats. Gemotoriseerd verkeer volgt dan in beide richtingen een omleiding via Hoepertingen. Na deze afrondende werken opent de vernieuwde zone terug voor alle verkeer

De werken verlopen tot nu toe voorspoedig. Het oude betonnen wegdek wordt heraangelegd in asfalt. Ook de kasseien van de kantstroken verdwijnen en in de vrijgekomen ruimte komt nu een breed fietspad in beton. De ingreep zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van alle weggebruikers verbeteren.  

Vanaf dinsdag 1 oktober 2019 start de afwerkingsfase, die een viertal dagen in beslag neemt. Tegen het einde van de week kan de vernieuwde weg openen voor verkeer.

Einde werken: enkele dagen volledige afsluiting, omleiding Hoepertingen.

Tijdens de laatste dagen van de werken wordt het asfalt over de volledige wegbreedte geplaatst en volgen aansluitend de wegmarkeringen. Daarvoor moet de Steenweg Borgloon volledig worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de werfzone. Dan zal dus de omleiding via Hoepertingen in beide richtingen gelden. 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. 

 

Kaartje steenweg Borgloon