Stroopfabriek met fruitbelevingscentrum

Het fruitbelevingscentrum

Aan de hand van heel wat leuke belevingsmodules volg je op eigen tempo de volledige weg die een lekker stuk Loons fruit aflegt: van ontluikend vruchtje aan de boom, tot de verwerking ervan in heerlijke streekproducten zoals onze echte Loonse stroop.

Alles in het belevingscentrum is erop gericht om de beleving voor de bezoekers, jong en oud, zo groot mogelijk te maken. Waan jezelf op een fruitveiling door in een virtueel spel mee te bieden op een lading fruit, ontdek van dichtbij hoe Loonse stroop nu net gemaakt wordt en vergeet zeker niet te proeven van al dat lekkers!

Je kan je smaakpapillen namelijk verwennen door een bezoekje te brengen aan de streekproductenwinkel, die bij het toeristisch onthaal te vinden is. Hier vind je heel wat smakelijke streekproducten om mee naar huis te nemen en om zelf mee aan de slag te gaan in je eigen keuken.

Wie liever de voetjes even onder tafel schuift, kan terecht in de bistro die op het gelijkvloers van de stroopfabriek geopend wordt. Niemand minder dan de op-en-top Limburgse Giovani Oosters en zijn team zullen hier eerlijke en heerlijke streekgebonden gerechtjes op tafel toveren.

Deze unieke industrieel archeologische site herbergt ook het nieuwe toeristische onthaal met streekproductenshop.

Rolstoeltoegankelijk.

Openingsuren 'Fruitbelevingscentrum'

  • Alle dagen open van 10 - 17 u , ook tijdens weekend - en feestdagen.
  • Sluitingsdagen: alle maandagen met uitzondering van de schoolvakanties, carnavalzondag, 1/11, 24/12, 25/12, 31/12, 1/1.
  • Verkoop laatste ticket om 16.00 u. 

Toegangsprijzen:

  • € 7,00/persoon met volgende uitzonderingen:
  • kinderen tem 3 jaar: gratis
  • jongeren 4 -18 jaar: € 1,00/persoon
  • 65-plussers, andersvaliden, groepen vanaf 15 pers., (lerarenkaart, Open-Monumentenlidkaart, studentenkaart ) : € 5,00/persoon
  • houders van een begeleiderspas: gratis

 

Voor groepsbezoeken verwijzen wij u nog graag door naar volgende pagina Groepsbezoeken stroopfabriek met fruitbelevingscentrum

 

Toerisme_RenderStroopfabriek