Boomtenten

Toerisme_boomtentenIn het landschap, langs de dreef naar het kasteel van Hex, vind je vier boomtenten waarin je kan overnachten.

De traanvormige sculpturen hangen aan hoogstammen en vormen een alternatief onderkomen om een nacht in Haspengouw door te brengen. Het werk van Dré Wapenaar (NL) bevindt zich steeds op de grens tussen architectuur en beeldhouwkunst, tussen verblijven en ontmoeten. Zijn sculpturen zijn hoofdzakelijk tentconstructies die tijdelijk geplaatst worden. Ze nodigen uit om erin te verblijven of eronder te schuilen. De sociale interactie rond het werk is voor de kunstenaar van groot belang.

Bij de boomtenten van Dré Wapenaar in de Tranendreef vind je ook Field Furniture “Pure Nature” van Ardie Van Bommel (NL), een zit-, was-, toilet-, en barbecue-eenheid gebaseerd op de paloxen of fruitkisten die je zo vaak ziet in het Haspengouwse landschap.  In de tent liggen twee halvemaanvormige matrassen.  De meeste huurders brengen een slaapzak en een hoofdkussen mee.  

Locatie: Dreef naar het kasteel van Hex (zijstraatje van Alfonsstraat), Bommershoven. Beperkte parkeergelegenheid. 

Wil jij een nacht in een boomtent van Dré Wapenaar doorbrengen, reserveer dan via toerisme@borgloon.be. In een boomtent kamperen kan met twee volwassenen en twee (kleine) kinderen onder de 12 jaar. 

Overnachten kan van 1 april tot en met 30 september 2021 (Alle vrijdag- en , zaterdagavonden en de ganse maand JULI en AUGUSTUS 2021 reeds volzet!!!).  

OPGELET: wij hebben gemerkt dat onze mails regelmatig in de spam terechtkomen. Mocht je dus na een paar dagen niets van ons gehoord hebben, kijk dan even in je spambox of neem contact met ons op via het nummer 012 673 653.

Voor de actuele stand van zaken qua brandgevaar verwijzen wij u graag door naar volgende link https://www.natuurenbos.be/brandpreventie-natuur-en-bosgebieden-op-basis-van-kleurcodes.

Kostprijs: € 70,00 voor 1 boomtent/nacht. Je kan een ontbijt bestellen voor € 15,00 per persoon.

Info en reservatie via Toeristisch Onthaal Stroopfabriek

OPGELET: tijdens het weekend wordt de permanentie op regelmatige basis verzorgd door vrijwilligers die je, in de mate van het mogelijke, zeker verder zullen helpen.  Onze vrijwilligers hebben echter geen toegang tot het reservatiesysteem van de boomtenten of het mailverkeer van de dienst Toerisme. Hierdoor zou het dus kunnen dat je vraag pas op maandag beantwoord wordt. 

contact-icon

Contactinformatie

Toerisme
Toeristisch onthaal
Stationsplein 8
3840 Borgloon
België
012 67 36 53
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
Gesloten
Allerheiligen
Warning 1 november gesloten