Boomtenten

In het landschap, langs de dreef naar het kasteel van Hex, vind je vier boomtenten Toerisme_boomtentenwaarin je kan overnachten.

De traanvormige sculpturen hangen aan hoogstammen en vormen een alternatief onderkomen om een nacht in Haspengouw door te brengen. Het werk van Dré Wapenaar (NL) bevindt zich steeds op de grens tussen architectuur en beeldhouwkunst, tussen verblijven en ontmoeten. Zijn sculpturen zijn hoofdzakelijk tentconstructies die tijdelijk geplaatst worden. Ze nodigen uit om ze te bezetten, erin te verblijven of eronder te schuilen. De sociale interactie rond het werk is voor de kunstenaar van groot belang.

Bij de boomtenten van Dré Wapenaar in de Tranendreef vind je ook Field Furniture “Pure Nature” van Ardie Van Bommel (NL), een zit-, was-, toilet-, en barbecue-eenheid gebaseerd op de paloxen of fruitkisten die je zo vaak ziet in het Haspengouwse landschap.
Locatie: Dreef naar het kasteel van Hex (zijstraatje van Alfonsstraat), Bommershoven. Beperkte parkeergelegenheid. 

Wil jij een nacht in een boomtent van Dré Wapenaar doorbrengen? 
Je kan in een boomtent kamperen met twee volwassenen en twee (kleine) kinderen onder de 12 jaar.  Reserveren kan via dienst Toerisme Borgloon.

Overnachten kan van 1 april tot en met 30 september 2021.  Voor de actuele stand van zaken qua brandgevaar verwijzen wij u graag door naar volgende link  https://www.natuurenbos.be/brandpreventie-natuur-en-bosgebieden-op-basis-van-kleurcodes


Kostprijs: € 70,00 voor 1 boomtent /nacht. Je kan ook ontbijt bestellen voor € 15,00 per persoon.  
Info en reservatie via Toeristisch Onthaal Stroopfabriek.
OPGELET: tijdens het weekend wordt de permanentie op regelmatige basis verzorgd door vrijwilligers die je, in de mate van het mogelijke, zeker verder zullen helpen.  Onze vrijwilligers hebben echter geen toegang tot het reservatiesysteem van de boomtenten of het mailverkeer van de dienst Toerisme.  Hierdoor zou het dus kunnen dat je vraag pas op maandag kan beantwoord worden. 

contact-icon

Contactinformatie

Toerisme
Toeristisch onthaal
Stationsplein 8
3840 Borgloon
België
012 67 36 53
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00