Uitnodiging coronavaccinatie via Mijn Burgerprofiel

  • 3 mei 2021

Binnenkort ben jij aan de beurt voor de gratis prik tegen corona. Ongeveer 2 weken op voorhand word je hiervoor per brief, via de post, uitgenodigd. Maar van zodra jouw afspraak door het vaccinatiecentrum ingepland wordt, kan je al een digitale versie van je uitnodiging raadplegen via Mijn Burgerprofiel. Je zal er de datum en tijdstip van vaccinatie terugvinden en je kan je afspraak meteen bevestigen.

Wil je graag een e-mail ontvangen zodra jouw uitnodigingsbrief digitaal beschikbaar is? Activeer dan je e-box in Mijn Burgerprofiel. Als het vaccinatiecentrum je dan een uitnodiging stuurt, krijg je daar onmiddellijk een e-mail van en hoef je niet te wachten op de uitnodiging per brief. De digitale uitnodiging is wat sneller dan via de post, want de opdracht voor de brief moet eerst nog naar de drukker, en dan naar de post.

 

Wat is Mijn Burgerprofiel?

Mijn Burgerprofiel is het online platform dat al jouw officiële gegevens en overheidsadministratie verzamelt in één handige profielpagina.

Via Mijn Burgerprofiel kan je heel wat officiële akten en attesten downloaden en het biedt een handig overzicht van jouw lopende zaken bij de lokale overheid, maar ook op Vlaams en Federaal niveau. Zo kan je als burger de status van je persoonlijke dossiers volgen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie, een studietoelage of bouwaanvraag.

Aanmelden

Meld je aan via de balk rechts bovenaan onze gemeentelijke website of via de website van de Vlaamse overheid. Dat heel eenvoudig én veilig met je eID, via de Itsme®-app, de mobiele app van de overheid of via sms.

Hulp nodig?

Bel naar het gratis informatienummer 1700 of surf naar www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel.