Vacature activeringscoach Wijk-werken Haspengouw

 • 22 april 2021

Projectvereniging Wijk-werken Haspengouw organiseert het Wijk-werken en verzorgt de Regierol Sociale Economie voor 8 aangesloten gemeenten (Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Wellen). Voor de verdere uitbouw van het lokale activerings- en tewerkstellingsbeleid zoekt Wijk-werken Haspengouw een voltijdse activeringscoach:

FUNCTIEOMSCHRIJVING

De activeringscoach is een ondersteunende schakel tussen de werkzoekende OCMW-cliënten en de lokale bedrijven. Het belangrijkste tewerkstellingsinstrument om deze match te realiseren is de TWE (tijdelijke werkervaring ofwel ‘artikel 60 privé’). De methodiek omvat zowel de werkgeversbenadering (jobhunting) als de ondersteuning van de werkzoekende (jobcoaching).

Je ontzorgt zowel de werkgever als het OCMW op vlak van administratie en via de persoonlijke coaching van de ter beschikking gestelde medewerkers. Deze combinatie vraagt zowel sterke commerciële en praktische competenties als degelijke sociale vaardigheden en opbouwende communicatie. De focus ligt steeds op een kwaliteitsvolle dienstverlening op maat van elk traject.

Je legt contacten met bedrijven, breidt het organisatienetwerk uit, informeert over het lokale tewerkstellings- en activeringsaanbod en sensibiliseert op vlak van inclusief ondernemen.

De coördinator van de projectvereniging ondersteunt hierin op inhoudelijke en praktische wijze. Concreet overleg rond individuele dossieropvolging is ook mogelijk via de OCMW trajectbegeleiders.

Kortom, ben je gemotiveerd om een sterke maatschappelijke impact te realiseren via je commerciële en communicatieve vaardigheden? Wil je werkzoekenden persoonlijk en concreet ondersteunen tijdens hun traject naar een duurzame job? Kan je zelfstandig en efficiënt administratie verwerken? Communiceer je vlot met zowel werkgevers als met werkzoekenden? Wil je graag concrete resultaten realiseren op vlak van sociaal duurzaam ondernemen? Dan is deze vacature iets voor jou!

Het kantoor in Sint-Truiden is je standplaats (Slachthuisstraat 8), maar je bent natuurlijk ook vaak op locatie aan de slag. De nodige mobiliteit en flexibiliteit (eigen wagen) wordt dus gevraagd.

PROFIEL

Je voldoet aan onderstaande voorwaarde(n):

 • minimum in het bezit van een bachelorsdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau B binnen de Vlaamse overheid. (*) of
 • Je bent in het bezit van een ervaringsbewijs van arbeidsconsulent (dan duid je bij het online solliciteren ‘bachelor’ aan + voeg een kopie van je ervaringsbewijs toe).

(*) Als je je diploma in het buitenland behaalde, moet je bij aanwerving een attest van de Vlaamse overheid voorleggen dat je diploma gelijkwaardig verklaard is. Je kunt dit aanvragen bij NARIC-Vlaanderen: http://www.ond.vlaanderen.be/naric

Als je het diploma hebt behaald in een andere taal dan het Nederlands, moet je bij aanwerving aantonen geslaagd te zijn in een taalexamen 'artikel 7' bij Selor (www.selor.be).

AANBOD

 • je komt terecht in een jonge organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft
 • je krijgt ruime mogelijkheden inzake opleiding, vorming en met ondersteuning van de nodige ICT-middelen
 • de organisatie heeft aandacht om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: 35 dagen vakantie per jaar en de mogelijkheid tot thuiswerken
 • hospitalisatieverzekering
 • je ontvangt maaltijdcheques en een kilometervergoeding
 • je wordt aangeworven in de graad van deskundige (rang B1) met de bijhorende salarisschaal
 • je krijgt een contract van bepaalde duur van 1 jaar met kans op verlenging
 • de selectieprocedure verloopt via een objectief wervingssysteem: een schriftelijke proef en een interview
 • alle gemotiveerde kandidaten worden aangemoedigd om te solliciteren, ongeacht geslacht, afkomst of overtuiging

PROCEDURE

Mail je sollicitatiebrief, CV, een kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister naar info@wijkwerkenhaspengouw.be, uiterlijk op 6 mei 2021. Onvolledige kandidaturen komen niet in aanmerking.

PDF Vacature activeringscoach Wijk-werken Haspengouw