Vaccinatie -16-jarigen

 • 28 juli 2021

Vanaf 29 juli zullen ook de -16-jarigen opgeroepen worden voor vaccinatie in het vaccinatiecentrum regio Borgloon.

Voor het verkrijgen van toestemming tot vaccinatie van 12- tot 15-jarigen zijn 3 scenario’s mogelijk:

 1. De jongere komt samen met een ouder/voogd naar het vaccinatiecentrum. Die aanwezigheid wordt beschouwd als een toestemming voor vaccinatie.
 2. Indien de ouder/voogd niet mee kan komen of de jongere wordt vergezeld door iemand anders, dan mag de jongere zich aandienen met een door de ouder/voogd ondertekende brief die volgende elementen bevat:
  ° voornaam, naam en geboortedatum jongere
  ° voornaam, naam, handtekening en contactgegevens ouder/voogd
  ° datum ondertekening
  ° vermelding “Ik wens mijn kind te laten vaccineren tegen COVID-19 in het vaccinatiecentrum
 3. Indien een jongere zich alleen aandient of zonder toestemmingsbrief, dan zal de medisch expert van het vaccinatiecentrum vragen stellen, de situatie beoordelen en telefonische toestemming van de ouders trachten te verkrijgen. Ook wanneer er twijfel is over de geldigheid van de toestemmingsbrief, worden de ouders gecontacteerd. 
  Kunnen de ouders niet gecontacteerd worden of is dit onverantwoord, dan wordt de medische meerderjarigheid van de jongere ingeschat. Als de jongere matuur genoeg geacht wordt om zelfstandig over de vaccinatie te beslissen, is geen toestemming nodig. Is hierover twijfel, is toestemming van de ouders/voogd vereist.

Je krijgt als jongere steeds de kans om vragen te stellen in het vaccinatiecentrum!

Prikje gekregen? Wees fier & toon het! Neem een foto bij de selfiewall en post jouw foto op sociale media met hashtag #samendoorpikkenwedecoronabubbel en tag [gemeente]

Stad en OCMW Borgloon
Gemeentebestuur Heers
Kortessem - Poort van Haspengouw
Gemeente Wellen