Vaccinatie kinderen van 5 tot 11 jaar

  • 7 januari 2022

De overheid besliste dat alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar de kans zullen krijgen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Kinderen met onderliggende aandoeningen zullen daarbij voorrang krijgen. De vaccinatie is aangeraden, maar niet verplicht.

Vanaf 17 januari kunnen kinderen van deze leeftijdscategorie een aangepaste dosis van het Pfizervaccin toegediend krijgen in het vaccinatiecentrum regio Borgloon. Het vaccinatiecentrum probeert deze vaccinatiemomenten zoveel mogelijk buiten de schooluren in te plannen: ’s avonds tussen 16.00 en 20.00 u., op woensdagnamiddag of in het weekend.

Kinderen krijgen er 2 prikken van het kindervaccin, met een tussentijd van 21 dagen. De tweede prik is even belangrijk als de eerste, want enkel met 2 prikken is je kind beschermd.

Het kindervaccin werd uitgebreid getest én veilig verklaard door zowel de Amerikaanse als Europese autoriteiten.

Belangrijk!

  • vergeet de afspraak van je kind niet te bevestigen via de uitnodigingsbrief
  • breng de kids-ID of ISI+-kaart van je kind mee naar het vaccinatiecentrum
  • kinderen moeten tijdens hun vaccinatieafspraak vergezeld worden door ouder(s) of voogd of - indien dit niet mogelijk is - een toestemmingsbrief meebrengen. Deze toestemmingsbrief kan je downloaden via https://www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen. Een kind dat alleen en zonder deze schriftelijke toestemmingsbrief naar het vaccinatiecentrum komt mag niet gevaccineerd worden.