Veelgestelde vragen vaccinatiecentrum

  • 2 april 2021

De helpdesk van het vaccinatiecentrum regio Borgloon ontving de voorbije weken heel wat vragen. De 3 meest gestelde vragen lijsten we hier voor je op:

 

  • Wanneer ben ik aan de beurt, want ik ben chronisch ziek? Ik moet op mijn kleinkinderen passen, wanneer word ik gevaccineerd?

Momenteel krijgen de 65-plussers hun prikje. Daarna zijn de risicopatiënten en chronisch zieken aan de beurt. Ben je jonger dan 65 jaar? Dan word je gevaccineerd tijdens de 3e fase. Tegen 11 juli zou iedere Vlaming (+18) een eerste coronaprik gekregen moeten hebben, als de coronavaccins op tijd geleverd worden.

Zodra je aan de beurt bent, krijg je een uitnodiging via brief, e-mail of sms om je te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum in Borgloon. Wanneer je de uitnodiging ontvangt, hangt af van de levering van de vaccins.

Meer info over de volgorde van vaccineren vind je terug via deze link.

 

  • Mag mijn partner/huisgenoot meekomen naar het vaccinatiecentrum?

Nee, het is de bedoeling dat je alleen naar het vaccinatiecentrum komt. In de uitnodigingsbrief stond een tijdje foutief vermeld dat 65-plussers die samenwonen ook samen gevaccineerd konden worden wanneer slechts één van hen de uitnodiging had gekregen. Maar sinds 29 maart 2021 mag je je partner of huisgenoot niet langer meebrengen naar het vaccinatiecentrum.

Ben je slecht te been? Dan is het uiteraard wel toegelaten dat een van je kinderen of je mantelzorger jou naar het vaccinatiecentrum begeleidt. Als je je niet kan verplaatsen naar het vaccinatiecentrum is thuisvaccinatie een mogelijkheid. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

 

  • Mijn partner en ik hebben allebei een uitnodiging gekregen, maar niet voor dezelfde dag. Kunnen wij ons toch samen laten vaccineren?

Dan bel je best naar de helpdesk van het vaccinatiecentrum om te vragen je afspraak te verplaatsen naar dezelfde dag. Als jullie hetzelfde vaccin toegediend krijgen en indien er een tijdslot vrij is, kunnen zij je afspraak verplaatsen.

 

  • Is het vaccinatiecentrum vlot bereikbaar?

Langs de wegen staan signalisatieborden die je naar het vaccinatiecentrum leiden. Om een vlotte doorstroming te garanderen geldt in de straat van het vaccinatiecentrum, de Bommershovenstraat, tijdelijk eenrichtingsverkeer. Parkeren kan op de parking van het Panishof.

Geraak je niet zelf in het vaccinatiecentrum? Bel dan naar de helpdesk: zij regelen kosteloos vervoer voor jou.

Het vaccinatiecentrum is ook volledig toegankelijk voor personen met een mobiele beperking. Aan de ingang zijn extra rolstoelen voorzien die gebruikt kunnen worden in het vaccinatiecentrum. Heb je hulp nodig? Dan zullen de medewerkers je met plezier begeleiden.

 

Heb je algemene vragen over het vaccin, praktische vragen over het vaccinatiecentrum of je vaccinatiemoment? Stel ze aan de helpdesk van het vaccinatiecentrum:

banner vaccinatiecentrum