Luisterboeken

 

Luisterboek

Wat is een luisterboek precies?

Een luisterboek is een boek dat wordt voorgelezen door één of meerdere voorlezers. Hiervan wordt een opname gemaakt. Om het verhaal extra dimensie te geven wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende voorlezers. Zo krijgen bijvoorbeeld de hoofdrolspelers een eigen stem. Op die manier lijkt het of je er zelf echt bij bent. Ook worden er bij een luisterboek vaak geluiden gebruikt om het boek extra spanning te geven. Er zijn al aardig wat bekende titels als luisterboek uitgebracht, denk hierbij aan boeken voor volwassenen, kinderboeken en studieboeken. Je kan een luisterboek als cd kopen. Deze kan je afspelen waar je wilt, denk bijvoorbeeld aan je auto, thuis of in je discman. Maar je hebt ook de mogelijkheid om luisterboeken te downloaden. Dit is vaak nog voordeliger. Wanneer je een luisterboek hebt gedownload, dan kan je hem bijvoorbeeld met je mp3 speler of Ipod afluisteren. Wanneer je een luisterboek wilt aanschaffen dan staat er altijd bij hoeveel luisterminuten het boek bevat. Aan de hand daarvan kan je inschatten of je een dun of een dik boek hebt. De prijs van een luisterboek ligt gemiddeld tussen de tien en dertig euro. Dit is afhankelijk van het aantal luisterminuten.

Voordelen van een luisterboek

  • Gemak. Het handige van een luisterboek is dat je hem overal kan afluisteren. Er zijn genoeg situaties te bedenken waarbij je geen boek kan lezen, maar er wel naar kunt luisteren. Denk bijvoorbeeld aan een autorit, op de fiets of thuis tijdens het eten.
  • Luisterboeken nemen minder ruimte in. Wanneer je op vakantie gaat en je graag een boek leest, dan scheelt het aardig wat in ruimte als je een luisterboek meeneemt. Normaal zit je koffer vol met zware boeken, nu hoef je alleen wat cd's of je mp3 speler mee te nemen.
  • Gezelligheid. Met een luisterboek heb je de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijk te luisteren. Zo kan je met heel het gezin naar de luisterboeken luisteren.
  • Luisterboeken kunnen ook prima als studieboeken worden gebruikt. Zo kan je leren wanneer het jezelf uitkomt, zoals in de auto of op de fiets. Ook is het vaak prettiger om naar iemand te luisteren dan om droge stof te lezen. Een ander voordeel heb je als je een taal door middel van luisterboeken wilt leren. Je hoort namelijk gelijk de goede uitspraak erbij.

 

 

 

contact-icon

Contactinformatie

Bibliotheek
Speelhof 15
3840 Borgloon
België
012 74 27 39
012 74 59 17
09:00-12:00
13:00-19:00
09:00-12:00
15:00-19:00
10:00-13:00
Gesloten
Gesloten
14:00-18:00
24 december gesloten
25 december gesloten