Fundels

Ontdek hier meer over onze Fundels! Onze digitale prentenboeken en eerste leesboeken voor kinderen met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen.

Wat is het?

Met de educatieve digitale kinderboeken van Fundels leren kinderen al spelend lezen. Voor kleuters komen bestaande prentenboeken tot leven op een interactieve manier. Beginnende lezertjes kunnen dan weer oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen via de AVI-boeken en andere digitale leesboeken.

Elke Fundel bevat verschillende speelse activiteiten waarin het boek centraal staat. Professionele stemacteurs, zoals Nic Balthazar, Felice Dekens en Lotte Lesage, leenden hun stem aan Fundels en zorgen voor een onvergetelijke lees- en kijkervaring. Deze stemmen, in combinatie met kwaliteitsvolle animaties, zorgen ervoor dat de mooiste prentenboekjes écht tot leven komen. Aanvullend kan je tekenen, kleuren, spelletjes spelen of zelf filmpjes maken met de figuren en achtergronden uit het boek.

De Fundels AVI-boeken zijn dan weer de ideale manier om kinderen van 6 tot 10 jaar op een kindvriendelijke en speelse manier te stimuleren in hun leesontwikkeling. Daarenboven leren ze terwijl ook nog eens omgaan met nieuwe media.

Je kan Fundels-gebruiker kiezen uit meer dan 120 lees- en prentenboeken, waarbij in elke activiteit het verhaal en het boek centraal staan.

Hoe lees je Fundels?

Fundels zijn beschikbaar voor alle mobiele toestellen en computers. Let wel, een lidmaatschap in de bib en een 'Mijn bibliotheek'-profiel zijn vereist om Fundels te kunnen lezen. Heb je nog geen Mijn bibliotheek-profiel? Klik dan hier en ontdek hoe je er zelf eentje aanmaakt.

  • Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store op jouw tablet of smartphone, of ga naar www.fundels.com om de Fundels-app op jouw pc te installeren;
  • Klik op 'Mijn bibliotheek' en meld je aan met jouw 'Mijn bibliotheek'-profiel;
  • Kies het boekje dat je wil lezen en klik op 'lenen'.
  • Het boekje wordt op jouw toestel gedownload en blijft hierop 4 weken beschikbaar. Na 4 weken verdwijnt het boekje vanzelf weer van het toestel.

Hoeveel Fundels kan je ontlenen?

Via jouw 'Mijn bibliotheek'-profiel heb je als lid van de bibliotheek recht op 7 ontleningen per jaar en dit voor een periode van 4 weken per boekje. Dankzij de extra ontleenmogelijkheden tijdens de schoolvakanties, kan elke bibgebruiker echter tot 34 Fundels per jaar ontlenen.

 

 

contact-icon

Contactinformatie

Bibliotheek
Speelhof 15
3840 Borgloon
België
012 74 27 39
012 74 59 17
09:00 - 12:00
13:00 - 19:00
09:00 - 12:00
15:00 - 19:00
10:00 - 13:00
Gesloten
Gesloten
14:00 - 18:00