Werking reservelijsten vaccinatiecentrum

  • 29 maart 2021

Het vaccinatiecentrum regio Borgloon volgt de vaccinatievolgorde zoals vooropgesteld door het Agentschap Zorg en Gezondheid.

De woonzorgcentra en het zorgpersoneel zijn bijna volledig gevaccineerd. Momenteel is de groep van 65-plussers aan de beurt, met voorop de groep van 85-plussers. De groep van 65-plussers wordt gevolgd door risicopatiënten, essentiële beroepen en daarna de brede bevolking.

Het vaccinatiecentrum krijgt veel vragen over reservelijsten en over de manier waarop vrijgekomen of ‘lege’ plaatsen worden opgevuld. Ook hier volgt het vaccinatiecentrum de aanbevelingen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De vrije plaatsen worden in de eerste plaats ingevuld door de doelgroep die reeds aan de beurt was (bv. zorgpersoneel dat nog niet opgeroepen is, nieuwe bewoners van woonzorgcentra).

Daarnaast is er een tweede reservelijst met inwoners uit de essentiële beroepen zoals politie, brandweer, personen werkzaam in de kinderopvang… De ELZ Haspengouw heeft hiervoor de essentiële beroepen aangeschreven en de gegevens opgevraagd van deze inwoners. Het is dus voorlopig niet mogelijk om jezelf in te schrijven voor deze reservelijst.

Heb je algemene vragen over het vaccin, praktische vragen over het vaccinatiecentrum of jouw vaccinatiemoment? Stel ze aan de helpdesk van het vaccinatiecentrum:

Samen doorprikken we de coronabubbel!

 

Helpdesk vaccinatiecentrum